26 Април 2024 г. Петък

Готов съм да дам на ДПС и шестте места на ГЕРБ в ЦИК!

2014-03-24 09:32:41

Готов съм да предоставя на ДПС и шестте места на ГЕРБ в ЦИК. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. 

„ЦИК има 19 членове, като четирима от тях са изключително важни, от тях - два най-важни, председателят и секретарят на комисията. Председателят е от БСП, заместник-председател от "Атака", секретар - от ДПС. Протоколите от изборите се подписват от първия и третия. От ГЕРБ няма заместник-председател“, обясни Борисов. 

„От 19 души имаме шест. Останалите 13 са на другите политически сили. В момента БСП, ДПС и "Атака" са в коалиция. Всеки протокол ще бъде подписван от БСП - ДПС, със златното пръстче на "Атака" - така е конструиран законът на Мая Манолова“, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Според него „дали са шест или без шест, дали от 19 имаш шест или нито един, не можеш да влияеш на решенията. Когато нямаш и представител в ръководството.

 Ако трябва и шестте, ще им дам и шестте. Какво да кажа сега? От шестте ми вземете още един?!“, каза Бойко Борисов.

Той заяви, че срещата му с Местан в кърджалийското кафене „Марая“ трябва да се приеме за знак, че лидерите на политически партии трябва да могат да говорят помежду си и да могат да обсъждат важните теми.

„Още повече, че Кърджали стана нарицателно име заради господин Станишев, който си позволи да го сравни с Крим. За десетина минути с господин Местан обменихме мисли с една единствена цел – да дадем пример като политически лидери в Кърджали, че политиката е едно, над политиката стои етническата толерантност, националната сигурност“, посочи Борисов.

За операцията в Лясковец Бойко Борисов каза, че „след като един 53-годишен ловджия може да натръшка седем барети, това е провал, категоричен“. 

Той посочи, че е било редно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров да подаде оставка. „Вместо главният секретар да излезе, да каже, извинявам се, ето ми я оставката, ако приема - приемат, ако не - не. На всеки може да се случи, МВР прави на ден десетки такива задържания. Минават три дни, излиза някакъв олигофрен, и казва: "Това е саботаж", каза Борисов.

„Как мога да знам аз, че някъде в Лясковец ще ходят да взимат пушката на един, за който не се знае, луд ли е, не е ли. Да ти дойде на акъла, че аз мога да намеря там служители, да им кажа: "Вие ще го подразните". Да бяха намерили кукери там, да дрънчат, да го дразнят. Те там от две години се разправят, има писма“, продължи той.

„Този главен секретар, на който много му се иска и на него, с мен да се сравнява, искам да му кажа: Като главен секретар години наред имах най-рекордния рейтинг в страната. Такова одобрение, че след моето секретарство на всеки пост ме избираха мажоритарно. Три пъти ставах политик на годината, мъж на годината, жена на годината, дете на годината, без конкуренция, пръв. Той ще ми дава оценка за охранителната фирма“, каза Бойко Борисов.

Абсолютна лъжа е, че ГЕРБ е подкрепил строежа в Карадере, заяви още лидерът на ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати