Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Фев 19
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ скочи за "А ако някой поиска референдум за Кърджали?!"

ГЕРБ скочи за "А ако някой поиска референдум за Кърджали?!"

  Print E-mail
2014-03-19 16:25:01
източник: dnes.bg

ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на лидера на БСП Сергей Станишев в интервю за в. "Труд"А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!".

"Днес или утре парламентарната група на ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на Станишев, има ли реална заплаха за Кърджали, има ли интереси на чужди сили към Кърджали и на какво основание Станишев говори по този начин?", заяви депутатът от опозицията Цвета Караянчева.

Тя поиска извинение от лидера на БСП от името на кърджалийци и настоя той да обясни какво има предвид с този референдум и защо сравнява Кърджали с Крим.

"Кърджали винаги е бил и ще бъде част от България, в Кърджали живеят български граждани, независимо от тяхната етническа и религиозна принадлежност. Вярно е, че когато БСП и ДПС са на власт, БСП винаги е търгувала Кърджали и е давала Кърджали да бъде феодално владение на ДПС. По този начин, в това управление днес ДПС управлява и цяла България", настоя Карянчева.

Тя поиска още Станишев да обясни какво има предвид, когато казва, че ДПС е националноотговорна партия, че ДПС представлява българските турци.

"Какво иска да каже, това етническа партия ли е? Българските турци са български граждани и те гласуват за всички партии, включително и за ГЕРБ, никой няма право да си присвоява термина "етнически мир". Етническия мир го пазят всички български граждани", категорична бе Караянчева.

На свой ред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи чрез Facebook профила си няколко въпроса към червения лидер.

"Първо, каква е разликата между Кърджали и другите български градове? Второ, кой външен субект би могъл да дойде и да ни го вземе? Трето, кой си позволява да дели българските граждани в Кърджали по етнически принцип? Четвърто, какво означава, че ДПС била националноотговорна партия в Кърджали и затова то било още българско?"

Бившият премиер пита Станишев дали интервюто му е индиректно признание, че БСП е в коалиция с етническа партия.

"ДПС етническа партия ли е тогава? Преди 20 дни бях в Кърджали и се срещнах със стотици български мюсюлмани и християни, които вярват в ГЕРБ. Аз им казах, че те са пример за толерантност между етносите и за подражание. За пореден път лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите. Надявам се, че в опорните точки, които ще му бъдат спуснати, ще намери начин да се откаже и от тези свои думи", заключава Бойко Борисов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?