Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Март 21
Начало arrow Политика arrow Първанов не мисли за БСП, иска поне 2-3 евродепутати

Първанов не мисли за БСП, иска поне 2-3 евродепутати

  Print E-mail
2014-03-12 11:14:46
източник: dnevnik.bg

Партия няма да бъдем, а коалиция. Това обяви предишният президент Георги Първанов в сутрешния блок на "Нова телевизия". Преди дни Румен Петков, който също е част от движението, допусна, че то може и да прерасне в партия.

На парламентарните избори също може да се участва с коалиция. Аз винаги съм кандидатствал с коалиция, подчерта Първанов. На въпрос дали вижда път назад към БСП той обясни, че не смята да разсъждава по темата, защото сега е важно АБВ да има поне 2-3 евродепутати.

По думите му движението ще бъде голямата изненада на изборите и ще получи по-добри от прогнозираните към момента резултати.

Листата за изборите на движението вече е напълно готова, но пълният й състав ще бъде обявен, когато и другите го направят, поясни Първанов.

Той посочи, че според него е важно водачите на листи на основните партии да седнат и "да се разберат" по няколко основни въпроса така, че ад имат единна позиция - как спасяваме българската икономика при санкции срещу Русия, как спасяваме "Южен поток", какво правим за българите в Украйна и при евентуален бежански поток към България.

Първанов обяви, че подкрепя идеята на президента Росен Плевнелиев за провеждането на референдум, но посочи, че въпросите трябва да бъдат коректно уточнени, а не във вида, в който Плевнелиев "ги е хвърлил на парламента". Според него е важно да се въведе електронно гласуване, но не точно в момента, защото било рано.

АБВ предлага субсидиите на партиите да се съкратят драстично до 2 лева на получен глас при 10 лв. в момента. Според него това няма да доведе до зависимост на политическите сили от техните спонсори, защото и в момента те получавали такива спонсорства.

Пушката вече гръмна и ефектът е очевиден – ние сме първата стъпка в разбиването на монопола в българската политика, посочи Първанов.

Той коментира, че има основания за сериозни съмнения, че самият той и други членове на движението са подслушвани, имало прихванати опити да се хакне и електронната поща на АБВ. Това вече се случило със сайта на движението, като направеното разследване показало, че това е станало от IP адрес, който е на "Дондуков" 1, където се намира Министерският съвет.

Според него в някои от позициите си по кризата в Украйна външният министър Кристиан Вигенин "тича пред вятъра".

Не е наша работа ние да бъдем сред най-радикалните привърженици на една или друга позиция за Украйна, смята Първанов. Според него при санкции срещу Русия България отново ще е сред най-засегнатите, както това се случи при югоембаргото. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?