26 Април 2024 г. Петък

Меркел наруши протокола, седна до Цветанов

2014-03-08 09:51:19

Германският канцлер Ангела Меркел наруши протокола на конгреса на Европейската Народна партия в Дъблин и слезе от подиума, за да отиде при българската делегация на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. От цялата зала Меркел седнала единствено при делегацията на ГЕРБ и се снимала с кметовете от партията, похвалиха се от ГЕРБ.

Германският канцлер е седяла между двамата заместник-председатели на ГЕРБ Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова. В краткия разговор Меркел е дала висока оценка на работата на ГЕРБ в България и Европа, и е подкрепила кметовете от партията на София, Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Русе, Казанлък, Елин Пелин и Панагюрище. Меркел е заявила, че твърдо подкрепя ГЕРБ на предстоящите евроизбори през май.

В профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се хвали, че се е изявил и като фотограф, като е „запечатал“ канцлера на Германия Ангела Меркел, снимана между Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова.

 

"Съжалявам, че първата ми проява в новото ми амплоа на фотограф не е толкова успешна, споделя Борисов, който публикува снимки в албума ". Едната снимка е с технически проблем, но кадърът е повторен. Друга пък не е на фокус.

В Дъблин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е информирал заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред Манфред Вебер за вътрешнополитическата ситуация в България.

Въпреки тежките констатации в последния мониторингов доклад на ЕК и в доклада на Държавния департамент на САЩ правителството на БСП, ДПС и “Атака” отказва да промени настоящото си поведение и не се съобразява с мнението и критиките на международните партньори. Това за пореден път дискредитира България пред европейските партньори и нанася много трудно поправими щети върху имиджа на България, е заявил Цветанов пред Вебер, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Вебер е изразил загриженост от вътрешнополитическата ситуация в България и е коментирал, че е силно притеснен от голяма част от действията на българското правителство. Той е добавил, че както ЕНП, така и Брюксел следят много внимателно всяка стъпка на правителството и всяко отклонение от европейските правила и демократичните принципи ще бъде отразено в следващия мониторингов доклад за България.

Цветан Цветанов е информирал Манфред Вебер и за приетите от българското Народно събрание поправки в Закона за Сметната палата. "С днешните промени в закона независимата Сметна палата беше поставена под политически диктат, което унищожи всички гаранции за независимостта на националния одитен орган. Сметната палата на България беше унищожена, защото отказа да изпълнява политическите поръчки на правителството на БСП, ДПС и “Атака”.

Професионалистите от палатата бяха подложени на тотална политическа репресия и бяха използвани всички похвати на бившата Държавна сигурност за омаскаряването на техния авторитет и професионален опит", е казал Цветанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати