20 Април 2024 г. Събота

Производители и търговци на цветя укривали по 7 млн. лв. данъци

2014-03-07 07:59:28

Производители и търговци на цветя укриват по 7 млн. лв. от данъци за година. Това е установил анализ на рисковите сектори в НАП. Поради това в навечерието на 8 март шефът на приходната агенция Бойко Атанасов е разпоредил масови оперативни проверки в цялата страна.

Акцията ще е съвместна с МВР, тъй като около всички празници традиционно зачестявали кражбите на чанти, портфейли, пари, мобилни телефони и други ценни вещи. Очаква се следващата масова акция на данъчните да бъде насочена към производители и търговци на месо и яйца. Тези стоки заедно с карантиите от животни също са в списъка на данъчните с висок фискален риск. Според "24 часа" щетите за бюджета от тези сектори са поне 20 пъти по-високи от тези при цветята.

Очаквано бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев ще бъде водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дъблин, където се провежда предизборният конгрес на Европейската народна партия (ЕНП). Според "Труд" както ГЕРБ, така и останалите партии ще бавят до последно целите списъци с кандидати за Страсбург.

Засега официално водачи са обявили АБВ и "България без цензура". Начело на алтернативната лява листа на предишния президент Георги Първанов ще бъде Ивайло Калфин. Лидерът на новопоявилата се партия Николай Бареков сам ще води листата си, но нямал намерение да става евродепутат.

Два пъти в годината - на християнските празници Великден и Коледа - пенсионерите ще получават бонуси от държавата, цитира думите на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов "24 часа". Главен мотив за това решение на управляващите е, че така не могат да бъдат обвинени в преднамерена предизборна щедрост. "Никой не може да свърже Коледа и Великден с избори, нали?", аргументира се министър Адемов.

Министерството на финансите е избрало банките, които ще пласират външен дълг за 3 млрд. лв. през тази година. Това са американските JP Morgan и Citibank, както и британската HSBC по информация на два независими източника на "Капитал Daily". Оферти са подали около 20 участници, но според заложените критерии ведомството на Петър Чобанов се е спряло на трите банки.

Оттам нито потвърдили, нито отрекли новината. През тази година правителството трябва да емитира облигации за 3 млрд. лв. на международните пазари, за да погаси книжа по външния дълг за 800 млн. долара в началото на следващата година, както и да финансира част от бюджетния дефицит.

Печатът отразява обширно и решението на парламента на Крим автономната република да стане част от Руската федерация и последваалите реакции. На 16 март ще се проведе референдумът за статута на полуострова.

"САЩ, България и Румъния започват военни маневри в Черно море", съобщава "Сега". Но фона на засилващото се напрежение между Русия и НАТО заради ситуацията в Украйна, в Черно море ще се проведе изненадващо военно учение с участието на САЩ, България и Румъния.

За маневрите, които са на по-малко от 500 километра от Крим, съобщи вчера "Ройтерс", а по-късно информацията бе потвърдена и от българското военно министерство. Тази информацията засили съмненията, че страните от НАТО концентрират военни сили в страните членки, които са най-близо до Украйна. Вчера стана ясно, че Пентагонът ще увеличи над два пъти броя на американските изтребители, охраняващи въздушното пространство над страните от Прибалтика. В същото време полският министър на националната отбрана Томаш Шемоняк съобщи, че американските военни учения, планирани през март в Полша, ще се проведат в разширен формат заради ситуацията в Украйна.

"Големият проблем на българите в Рим след отнемането на храм "Св. св. Викентий и Анастасий" е решен. Ватикана ни предложи не един, а два варианта - пак в историческия център на Рим, близо до пиаца "Аржентина" - църквата "Св. Екатерина" и църквата "Св. Павел". Спряхме се на "Св. апостол Павел". Това казва в интервю за "24 часа" Западноевропейският митрополит Антоний. Според него е важно, че вече са изгладени отношенията между БПЦ и Римокатолическата църква.

Три института и печатницата на БАН са пред фалит, алармираха членове на Управителния съвет на академията пред "Труд". Това са институтите по екология, ядреният и този по експериментална морфология, патология и антропология. Причините са различни, но в дъното на всичко е фактът, че от години академията работи под финансовия праг, нужен за съществуването й. Бюджетът за т.г. е 72 млн. лв., с които се плащат само заплати. Един професор в академията взема средно 715 лв., а вчера в някои от институтите е получено съобщение, че възнагражденията ще бъдат намалени с по 100 лева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати