29 Март 2024 г. Петък

Окончателно големия Маргин остава под домашен арест

2010-06-24 22:16:54

Софийският апелативен съд окончателно пусна под домашен арест Красимир Маринов – Големия Маргин, който е обвинен, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Големия Маргин, който миналата седмица бе оправдан по делото за подготовката на три убийства, днес не дойде в съдебната зала.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата за допълнителна неврологична експертиза, която да докаже категорично необходимостта от операция от дисковата херния.

Според държавното обвинение Маринов може да остане под стража въпреки болежките си, тъй като в условията на домашен арест ще има достъп до интернет и телефон и може да повлияе на свидетели или да извърши друго престъпление.

Магистратите прецениха, че приетата от градския съд седморна съдебно-медицинска експертиза установява категорично тежкото здравословно състояние на Маринов и необходимостта от операция.

Освен това съдът отбеляза, че през последните 5 месеца болестта на Голямия Маргин е ескалирала и през по-голямата част от времето на ареста той е бил в болници, което обезмисля задържането.

Днес защитата на Маринов искаше мярката му за неотклонение да бъде изменена в „подписка“ с мотива, че е отпаднало обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Съдът обаче подчерта, че все още има достатъчно силни доказателства и свидетелски показания за участието на Големия Маргин в престъпната група.

Днешното решение на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

В съдебната зала днес стана ясно, че наказателното производство срещу част от групата на МАринов е прекратено и обвиняемите вече са 13, а не над 20 души.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати