25 Април 2024 г. Четвъртък

Бареков сложи бронежилетка заради Борисов, няма да тръгва за Украйна

2014-03-02 16:50:55

Телевизионното шоу явно е неразривна част от съставките в кръвта на един от най-новите български политици Николай Бареков, след като днес той даде пресконференция облечен в бронежилетка.

Бареков се беше пременил така не защото е решил да тръгне за Украйна, за да помогне на Виталий Кличко и неговата партия УДАР, както искаше преди време, а за да демонстрира заплахата от страна на ГЕРБ за живота му.

Късно снощи пред централата на партия „България без цензура” в София мъж с газов пистолет стреля три пъти във въздуха, а този акт беше разтълкуван от Бареков като агресия от страна на ГЕРБ и Бойко Борисов, които искат да го спрат в операцията му „Чисти ръце”.

Другия път, когато правят своите пошли номера да знаят, че аз на практика не разполагам с личен живот – синът ми е с мен в моя офис, каза Бареков. Той разказа, как премина предишният му ден, разказа, как е напуснал офиса си и че за стрелбата е разбрал от човек, който е бил в сградата, където се намира офисът на партията. Беше показано и заснетото видео, на което се вижда как мъж стреля от пистолет няколко пъти в близост до офиса на "България без цензура".

Имам моя версия за случилото се вчера – заченахме с фекалии, с пирони, с презервативи, палеж на офиса ни в Стара Загора. Това, което се случи вчера, е вече най-остро и на-провокативно, каза Бареков. Смятам, че е имало очакване да съм в кабинета и като чуя тези изстрели, да скоча по очи и да се крия под бюрото – това е сватбарски начин, който отвежда към заплашване, стресиране за хора, които са били с мен. Слагам жилетката не да се предпазя, а да се подиграя на извършителите, подчерта Бареков, цитиран от Агенция "Фокус".

Вчера слабото място на Борисов беше открито. Не случайно той в Кърджали коментира казаното от Красимир Каракачанов, че цялата кариера на Борисов се дължи на сараите на ДПС, на Доган. Това е ахилесовата пета на Борисов и Цветанов, подчерта Николай Бареков.

През 2005 година бях журналист в bTV и имах оферта от Борисов да вляза в ГЕРБ и да се кандидатирам за кмет на Пловдив, но отказах. Попитайте какво е правил Борисов през 2005 година и дали е искал да остане в МВР. Аз никога не съм ходил в сараите на ДПС и не съм виждал на живо Ахмет Доган, дори когато съм работил като журналист, каза още Бареков. Борисов има от какво да се притеснява и когато е бил полицай и в борбата срещу наркотрафика, посочи той.

Мога да подозирам на първо място кой е извършител – това е този, който е заплашен, а това е Бойко Борисов, подчерта Бареков. По думите му извършителят може да е човек, който просто не харесва „България без цензура”. Но да не работим по версията, че това съм си го инсценирал сам. Това не е направено от нас, за да влезем в новините – нямаме нужда от подобна реклама. Най-логичният мотив за стрелбата е казаното на конгреса от лидера на ВМРО Каракачанов, завърши Бареков.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати