19 Април 2024 г. Петък

Бареков заплаши с украински сценарий, ако няма предсрочни избори

2014-03-01 19:07:13

На 1-ви март лидерът на "България без цензура" Николай Бареков си пожела на 25-и май, когато са евроизборите, партията да бъде победител. Това стана на първата национална конференция на регионите, организирана от партията му.

Целта на днешното събиране на симпатизантите на "България без цензура" да се сключи коалиционно споразумение, което да заличи раните, нанесени от леви и десни в годините на прехода. Ситуацията в България днес е патова, в НС също, смята новият политик. Хората пък, по думите му, са разделени от омраза.

Николай Бареков подчерта за пореден път, че неговата партия „държи съдбите” на парламента. Това станало след присъединяването на отлюспилите се депутати в 42 парламент.

Официално бе представен Светлин Танчев като гласът на партията в НС. Това, което днес се случва в българския парламент, е недостойно, то е обидно за България и за българския народ, категоричен е Бареков. Това НС бе заченато в грях, с едни нечестни избори, смята той.

Николай Бареков се оказа предизвикан да отговори на вчерашните нападки на лидера на ДПС Лютви Местан, че гласовете на "България без цензура" не били нужни на ДПС и БСП. Не знам кой го кара г-н Местан да дърпа Бареков за опашката, коментира бившият журналист.

Гласовете на "България без цензура" нямало да крепят управлението, нито пък ще подкрепят псевдоопозицията от ГЕРБ и Реформаторския блок. Бареков каза, че вижда две алтернативи за предсрочен вот - в края на юли, а другата през октомври. Всичко друго щяло да доведе до украинска смяна на властта - бунт на жълтите павета.

Лидерът на "България без цезура" е готов дори да е опозиция. 150 000 лева на ден струвал днешният парламент на данъкоплатеца, изчислил е той. Вместо обаче да работи, парламентът се занимава със скандали и флашки. 

За „запушените уши” на Сергей Станишев Бареков обясни, че средната пенсия у нас е 300 лева, а в Черна гора е 600 лева. До 20 години пък населението у нас ще е под 5 милиона уши.

Законът на партията за операция „Чисти ръце” ще бъде входиран в парламента от Румен Йончев, който напусна Коалиция за България. От това кой подкрепя закона ще стане ясно кой ще бъде слуга на мафията и кой застава зад морала. Този закон наистина ще взриви от вътре българския парламент, убеден е Николай Бареков.

Г-н Борисов, учете вицове, защото скоро ще ви трябват зад решетките да си тушите нерадостните дни, това пък посъветва Бареков лидера на ГЕРБ. Той коментира, че Цветанов бил ментор на Борисов, който му бил слуга.

България без цензура се похвали, че не взема решенията си като ГЕРБ – на миндера в Банкя.
Николай Бареков все пак „подаде ръка” за сътрудничество с човек от ГЕРБ – кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с когото можели да работят в регионалната сфера.
Това накара журналистите да предполагат, че може би Тодоров ще е следващият гербер, който ще се присъедини към формацията на Бареков.

Припомняме, дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели пред медиите, че следващият, който щял да се махне от партията, е висок, рус и синеок. Кметът на Стара Загора отговаря на този профил.
Още повече, че преди дни в НС и Росен Петров похвали Живко Тодоров, с когото партията можела да работи.
Друг харесван кмет от партията на Николай Бареков е кметът на Бургас Димитър Николов, който обаче скоро стана един от тримата заместници на Борисов в ГЕРБ.

Отново от партията се обявиха за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Николай Бареков смята, че след свалянето на държавния глава, Маргарита Попова може да завърши мандата. Ако тя откаже, партията няма да даде доверие на председателя на НС Михаил Миков.

България без цензура щяла да издигне Румен Йончев за председател на парламента, за да довърши мандата на президента след падането му от власт.

Иначе с аплаузи и на крака екзалтираната публика посрещна лидера на „България без цензура” Николай Бареков и ръководството на младата формация. Земеделци и патриоти дойдоха да подкрепят първата национална конференция на регионите, организирана от партията на Бареков. Тя започна по традиция с българския химн и химна на ЕС.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отправи поздравление към участниците в конференцията. Той отрече, че съмишлениците на Николай Бареков щели да работят с ДПС. На критиките на Реформаторския блок патриотът отговори, че с тях е Касим Дал, над 20 години втори човек в ДПС. Те ли ще ме реформират, как ще ме реформират като ми сложат фередже или ме обрежат, недоумява Красимир Каракачанов.

Той атакува и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който много искал „една звездичка" на пагона и ходил в сараите с каракачански кученца подарък за Ахмед Доган. Хайде холан, подчерта лидерът на ВМРО.

Опитваме се да направим нещо за нашите деца, нещо, което ще остане за нашите деца, обясни Красимир Каракачанов.

Лидерът на Земеделски народен съюз Румен Йончев също взе думата. Ние сме тук, защото имаме обща кауза, обща цел, подчерта той. Заедно ще трябва да вършим много работа, каза Йончев. Целта на евровота, според него, е двуцифрен резултат.

За заместници на Бареков бяха избрани Ангел Славчев, Рада Коджабашева и Росен Петров. За секретар на формацията пък бе избран Стефан Кенов.

В Изпълнителния съвет влязоха освен председателя, заместниците и секретаря на партията и Десислава Балабанова, доц. д-р Христо Бозов, генерал Димитър Цветков, Георги Балабанов, Васил Василев, Ивелина Йосифова.

Членският внос на партията е 2 лева на месец. Решено беше партията да влезе в коалиция с ВМРО и Земеделски народен съюз.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати