25 Април 2024 г. Четвъртък

Ген. Атанасов: Акцията в Столична община цели да изкара Борисов наркотрафикант

2014-02-28 09:08:41

Прокуратурата злоупотребява с правомощията си като служба за експлоатация на СРС и подслушва политически активни лица, които се занимават с протести, заяви в студиото на „Здравей, България" ген. Атанас Атанасов, настоящ общински съветник в столицата, бивш директор на Национална служба Сигурност в правителството на Иван Костов и депутат от 40-ото НС от групата на ДСБ.

Атанасов каза, че не очаква драма по проверките на прокуратурата за твърденията на „Протестна мрежа" за Делян Пеевски и Цветан Василев.

Бившият народен представител беше в студиото на БиТиВи във връзка с акцията на МВР и прокуратурата срещу Столичната общинаПрипомняме, вчера части на полицията и прокуратурата влязоха показно в Столичната община и в Общинска банка в рамките на акция, за която се знае малко.

По думите на ген. Атанасов целта на демонстрацията е била да фиксира общественото внимание преди евровота. Според него въпросните две търсени писма е могло да бъдат изискани по пощата без публичност.

Такъв тип акции целят омаскаряване, заяви Атанасов. По време на управлението на ГЕРБ Цветан Цветанов директно четеше СРС-тата в парламента, а днешните управляващи са се върнали към старата тактика на Държавна сигурност, заяви генералът.

Той посочи, че в Столична община действително съществуват нередности и има какво да се проверява, особено в обществените поръчки. След скандалите със Софиянски Столична община се радваше сериозен медиен комфорт. Но там има сериозни сблъсъци, които не се отразяват от медиите, увери Атанас Атанасов.

Той не можа да потвърди или отрече появилите се в медиитетвърдения за връзка между вчерашната акция, общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, кокаиновите крале и Гълъбин Боевски. Сигурно това, което пише е вярно. Но аз гледам на процесите по-мащабно.Тази акция цели преди изборите да се сложи етикетът „Бойко Борисов е наркотрафикант", категоричен бе ген. Атанасов. Той добави, че управляващите контролирано изпускат информация пред медиите и след това я четат на пресконференциите си.

Междувременно, встрани от медийния интерес незабелязано мина новият закон за МВР, който предвижда радикална промяна в политика на вътрешното министерство, обърна внимание Атанас Атанасов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати