29 Март 2024 г. Петък

Борисов: Ще имаме вътрешен министър, който никой няма да може да води за носа

2014-02-27 14:34:10

Тежка зима прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него зад заявката на председателя на „България без цензура” Николай Бареков, чийто глас сега се оказа решаващ за парламентарното мнозинство, че ще стои за правителството до евроизборите, се вижда тезата на БСП и ДПС.

„Не ме учуди нито за момент това изказване. Няма дясноцентристка партия, която да даде и ден на това правителство. И къде е логиката на това в края на май да има избори и след 3-4 месеца пак да харчи държавата 20 милиона за нови. Какво ще се случи лятото, юни, юли август, за да похарчим нови 20 милиона, освен да се увеличи дългът и да се откраднат нови пари от тази коалиция”, коментира Борисов.

Според него дори и да има избори през септември и ново правителство, то ще трябва да направи бюджета на държавата за следващата година.

„Това правителство ще влезе с 5 милиарда по-малко и с унищожен кредитен рейтинг не само на държавата, ами и на НЕК и как ще си направи бюджета тогава и ще влезем в зимата с правителство, което виси във въздуха, и отново тежки дни и пропуснати години за тази държава”, призна опасенията си лидерът на опозицията.

Според него нищо добро не чака страната с партия, която не се е явила на избори, но държи парламентарното мнозинство. Припомняме, че формацията на Бареков вече има трима депутати в това Народно събрание, които се отцепиха от ГЕРБ и БСП.

Относно инициативата на Бареков за акция „Чисти ръце”, Борисов настоя, че за да провеждаш такава операция, първо трябва да имаш чисти ръце.

„Не може да ги миеш със сапун и да казваш ръцете ми са чисти, а да показваш аксесоари по ръцете си за стотици хиляди левове и да си ги показваш по камерите, те хората ги гледат и виждат аксесоари за 40-50 хиляди лева на предаване, какви чисти ръце?! Освен това не може да провеждат операция „Чисти ръце” хора,  единият даже е Това е Борисов”, а това не е Борисов. Той ли ще провежда „Чисти ръце”? Освен това тези хора ме набедиха за офшорен бизнес, а се оказа, че имам една четвърт, която 90-те години била затворена. За първи път ще имаме вътрешен министър, който никой няма да може да води за носа”, разкритикува още Борисов.

Относно назначената проверка на доходите на депутата от ДПС Делян Пеевски, на Бареков и на банкера Цветан Василев, Борисов обясни, че не коментира прокурорски решения.

За разлика от него съпартиецът му Вежди Рашидов настоя, че трябва да има акция „Чисти пари”.

„Притежавам цяла България, на 15 години съм успешен, забавляваше се с офшорките на Борисов, ей така само да се окепазим”, каза той.

Борисов пък добави, че на него са му правили данъчни проверки и не са било открити каквито и да било нарушения.

„Те ни казаха, че всичко е мед”Тъмен махагон ни казаха да търсим”. Какъв тъмен махагон, драскам го с клечка, то чам”, сподели подробности той.

„Ти се най-големият, без теб държавата ще се разпадне” и сега излиза и вика, ще ме арестува. Как с голо дупе таралеж ще мачкаш бе?! До вчера ми говореше колко съм готин”, продължи експремиерът.

Борисов съобщи, че вероятно утре ще връчи на инициативния комитет 500 000 подписа от ГЕРБ в подкрепа на инициативата за провеждане на референдум заедно с евроизборите. Той отказа да коментира ветото върху  Изборния кодекс, което ще наложи президентът Росен Плевнелиев.

„Знам, че този кодекс е старият и че 8 месеца лъгаха обществото, че ще правят нов, за да отдалечат колкото може повече времето от изборите”, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ упрекна още управляващите, че въртят „трикове” и с парите за общините.

„Примерно за Плевен дават им 2 милиона за спортна зала, която обаче струва 13 милиона лева. Каква им е целта - тези два милиона да ги откраднат през проектиране и плевенчани ще видят едни купища хартия, а като дойде следващото правителство - ще зададат въпрос: Защо унижават ГЕРБ фирмите, защо не дадат сега на Плевен 13 милиона да направят зала, ами откъде да ги вземем”, разясни той схемата.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати