19 Април 2024 г. Петък

Невероятен Реал унищожи Шалке

2014-02-27 08:20:42

 

Реал Мадрид направо унищожи германския Шалке 04, побеждавайки с 6:1 като гост в първи осминафинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Фелтинс Арена".

Мадридчани изиграха може би най-силния си мач под ръководството на Карло Анчелоти и не оставиха никакви шансове на своя съперник. При малко повече шанс резултатът можеше дори да е двуцифрен.

Всичко започна в 12-та минута, когато с малко късмет топката попадна в Карим Бензема и той с бърз удар от десетина метра опъна мрежата. В средата на полувремето пък Гарет Бейл отбеляза страхотен гол след добър солов пробив.

До края на полувремето Кристиано Роналдо направи няколко сериозни пропуска, като веднъж и гредата му попречи да вкара. В началото на второто полувреме обаче той стигна до гол със силен диагонален удар. След това португалецът асистира на Бензема за четвъртия гол, а в средата на частта Бейл също вкара втория си гол след подаване на Серхио Рамос и много точен фалцов удар.

Две минути преди края на мача Роналдо също вкара втори гол, след подаване на Бензема. В последната минута пък бившият играч на Реал Клаас-Ян Хунтелаар вкара почетно попадение за Шалке след изключително зрелищен удар от воле.

Преди това за цял мач Шалке имаше едно единствено положение, но Икер Касияс направи феноменално спасяване на удара от два метра на Юлиан Дракслер.

Това бе едва втората победа за Реал на германска земя от цели 26 мача насам. Същевременно почти сигурното класиране напред пък ще прекъсне серията от три поредни отпадания от германски отбори в елиминационната фаза в Шампионската Лига.

В другия мач тази вечер имаше далеч по-голяма интрига. Челси поведе с 1:0 като гост на Галатасарай с ранен гол на Фернандо Торес, но турския тим се активизира и в средата на второто полувреме изравни чрез Чеджу за крайното 1:1.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати