29 Март 2024 г. Петък

Депутат Румен Йончев напуска "Коалиция за България", отива при Бареков

2014-02-22 19:31:41

Депутатът Румен Йончев напуска "Коалиция за България" и ще изразява идеите на коалицията "България без цензура" в НС, стана ясно по време на пресконференция в Бургас. 

"Йончев ще бъде наистина независим депутат. От днес политическата новина е, че няма мнозинство, което да управлява легитимно в рамките на това Народно събрание, защото Коалиция за България плюс ДПС, които до момента съставляваха коалицията, която беше излъчила кабинета на г-н Орешарски, от днес имат един депутат по-малко“ посочи лидерът на "България без цензура"  Николай Бареков.

По думите му този факт поставя под въпрос бъдещето на Народното събрание и отговорите ще бъдат получени на европейските избори. 

"Ние сме единствените, които създават алтернатива на статуквото. Тази алтернатива има кауза, има цел, има идеали, и сме единствените, които ги имат”, заяви Бареков. По неговите думи има и други депутати, които ще се присъединят към Румен Йончев в рамките още на следващата седмица.

Бареков посочи, че "висок депутат от ГЕРБ, завършил икономика в чужбина", е следващият, който ще се присъедини към „България без цензура”.

Преди два дни Бареков обяви, че напусналият ГЕРБ депутат Красимир Стефанов ще бъде експерт на "България без цензура".

Тогава Бареков посочи, че бившият шеф на НАП не е човекът, който от ГЕРБ ще премине към „България без цензура“. Той е млад и неопитен, каза Бареков, но не даде повече подробности.

По време на пресконференцията стана ясно още, че Земеделски народен съюз (ЗНС) ще участва в коалиция с "България без цензура" и ВМРО на европейските избори през май.

Самият Румен Йончев, който е председател на ЗНС обяви, че ще представлява и отстоява интересите на новата коалиция в 42-рото Народно събрание "поне дотогава, докато неговия живот продължава”. Народният представител посочи, че най-вероятно ще внесе заявление за напускане на ПГ на Коалиция за България в деловодството на парламента в сряда.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати