25 Април 2024 г. Четвъртък

Тайната на привличането – в книга

2010-09-01 10:23:26

У нас излиза книгата на Мел Гил „Метатайната”, която разглежда вечния закон на привличането.

Тя изследва естеството на Вселената и човека, както и начините и техниките, с помощта на които бихте могли да добиете духовно и материално богатство, да намерите любовта и мечтаното щастие.

В основата й лежат събития от реалния живот и уроците, научени от автора при общуването му с учители и мъдреци от цял свят.

Освен извор на познание и житейски наръчник за самоусъвършенстване, книгата разказва и вълнуващата история на един човек, предприел трудно и рисковано пътуване в търсене на Метатайната.

Основа на учението е фактът, че 99% от населението на Земята е програмирано така, че позволява на външния свят да контролира вътрешния. Според автора обаче, ако искаш да получиш желаното, трябва да дадеш възможност на вътрешния свят да контролира външния.

Мел Гил е психотерапевт, който става известен като сценарист, режисьор и продуцент на популярния филм със същото заглавие.

Авторът е един от водещите специалисти в областта на развитието на личността, обучил голям брой публични личности, говорители, имиджмейкъри и бизнесмени от цял свят. Гил също е бизнес консултант, специалист по корпоративни стратегии и съветник на висши служители от 500-те компании, включени в списъка на списание „Форчън”.

През последните двадесет и пет години той изучава философията на херметизма и използва древното познание, за да помага на хората да осмислят своето житейско поприще и да намерят решение на проблемите, с които се сблъскват.

В основата на книгата са залегнали действителни събития от живота на автора. Всичко започва с преживяване, близко до смъртта, когато той е едва на 19 години.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Култура


Новини
Световната здравна организация излезе с препоръки за психичното здраве на населението. Акцентът е върху психическата стабилност на лекарите, които се борят за живота на заразените и със седмиц ...
Новини
Класическият роман на Шюсаку Ендо "Мълчание" претворен на големия екран под режисурата на недостижимия Мартин Скорсезе излиза у нас на 4 януари.Книгата е в превод на Маргарита Укегава. &quo ...
Новини
"Тиха нощ, свята нощ" е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време тя е смятана за тиролска народна мелодия, но ...
Новини
Шестнайсет града се включват в редовната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатн ...
Новини
В Плиска, в Двора на Кирилицата днес отбелязаха 1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски, съобщиха от областната администрация Търговище.На 27 юли честваме деня на Светите Седмочисленици ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати