23 Април 2024 г. Вторник

Красимир Стефанов ще помага на Бареков

2014-02-20 19:55:05

Красимир Стефанов, който напусна ПГ на ГЕРБ, ще помага като експерт на „България без цензура“, съобщи Николай Бареков в Стара Загора.

Той уточни, че бившият шеф на НАП не е човекът, който от ГЕРБ ще премине към „България без цензура“. Той е млад и неопитен, каза Бареков, но не даде повече подробности.

На 17 февруари  Красимир Стефанов обяви, че напуска ПГ на ГЕРБ и става независим депутат. Тогава той мотивира решението си, че като независим, може би нещо ще зависи от него.

Бившият шеф на НАП обясни, че няма проблеми с ръководството на ГЕРБ и не това е причината да си тръгне. Той категорично подчерта, че няма да се включи в друга политическа група. "Точно от това бягам", отсече тогава Стефанов.

 Лидерът на "България без цензура" обяви, че работи добре с някои кметовете на ГЕРБ, но каза, че няма да търси евтини политически дивиденти от местната власт. По думите му ще се търси партньорство, но само по социални въпроси.

 

Орешарски има някои хубави идеи, но хората не ги приемат. Правителството и някои други политически сили ни обвиняват в популизъм, а крадат нашите идеи, оплака се още Бареков.

Последната кражба била тази за таблетите на учениците. Заради това ни нарекоха популисти, но сега как ще нарекат тази идея на управляващите, още повече, че е финансово необезпечена, за разлика от нашата, коментира Бареков.

На първи март партията събира на първа конференция своя Национален съвет на регионите. Тогава ще бъде избран и Изпълнителен съвет, както и останалите заместник-председатели.

На него Бареков ще предложи номинациите на Росен Петров, Рада Коджабашева и Ангел Славчев. На конференцията ще се обявят и първите партньори на ПП "България без цензура", както и ще се подпишат коалиционни споразумения с тях. Преговори се водят с ВМРО и „Гергьовден“. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати