25 Април 2024 г. Четвъртък

Борисов пак води ГЕРБ, но вече с трима заместници

2014-02-16 19:37:28

Бойко Борисов остава лидер на ГЕРБ. Той беше преизбран от националното събрание с почти пълно единодушие. Борисов вече има трима заместници - Димитър Николов, Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов, въпреки че през последната седмица той беше остро критикуван от Борисов заради конфликта му с прокуратурата. 

Делегатите на форума избраха за членове на Изпълнителната комисия Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова. В нея влизат и тримата заместник-председатели, както и председателят на партията.

Борисов отново даде заявка, че ГЕРБ ще е първа политическа сила на евроизборите.

„Ще има много тежки още един-два месеца, докато победим през май. Тогава вече страхът в хората ще почне да преминава. Сега е тиха ярост, защото има страхливи хора. Десетки хиляди всяка вечер минаваха по улиците на София. Те не са станали по-доволни. Това рано или късно ще избие. Напрежението в страната витае. Затова се опасявам с разиграването на етническата карта“, заяви той, цитиран от „Фокус“. 

По думите му в ГЕРБ има много български мохамедани. 

„Когато някой хвърли камък по църква или джамия, за мен е едно и също. На Балканите това е все едно да си играеш с динамит”, заяви той. 

В същото време лидерът на ГЕРБ не пропусна да похвали свършеното от неговото правителство. 

„Построихме повече, отколкото за 20 години преди нас. Това беше един успешен мандат и ни се падна да управляваме в най-тежкото време за света, най-тежката финансова икономическа криза. Успяхме да удържим. Цели държави катастрофираха – Италия, Испания, Гърция. С тази крехка икономика успяхме да задържим финансово стабилна България, да я извадим от дефицит”, заяви Борисов.

„С няколко тефтерчета, бири ни държат в обяснителен режим. Това време приключи. ГЕРБ няма да се обяснява. Грешките са отчетени, направеното е направено”, продължи той. 

 „Друга алтернатива, освен ГЕРБ, няма. Оправдават се с нас, защото сме най-силни, само от нас се плашат реално. Какво да ги е страх от партия с 5-7 % – я ги вземат, я не. Знаят, че ще ги победим и затова търсят виновни, че АБВ ще им вземат гласовете”, допълни Борисов.

„Не си спомням БСП да е била в такова окаяно състояние, каквото е в момента. Те са толкова уплашени хора. Те самите разбират, че и техният електорат, и техните хора страдат и се мъчат”, посочи той.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати