26 Април 2024 г. Петък

100 000 софиянци губят отстъпка за данък "кола"

2014-02-15 11:35:28

100 000 столичани губят отстъпка за данък "кола", предупреждава "Труд". Това може да се случи, макар че возилата им отговарят на всички условия за екоотстъпката за данъка.

Причината - очакванията на столичната управа са в града да има поне толкова моторни превозни средства до 100 конски сили, които са произведени след 2000 г., но нито в общината, нито в КАТ да няма каквато и да е официална информация за техния евростандарт. Това стана ясно от изявление на зам.-кмета по финанси на Столичната община Дончо Барбалов.

"Извинявайте за ремонтите, но само така София ще се промени", обръща се към столичани в интервюто си за "24 часа" Йорданка Фандъкова, кмет на София."Освен естакадата на Семинарията, булевардите в "Дружба" и "Младост", до дни започват още няколко ремонта - кръстовището на "Лъвов мост", подлезът на "Орлов мост", реконструкцията на трамвайната линия по бул. "България". Ще обясним как да се вземе документ за колите, за да има отстъпка от данъка. Държа да се запазят цените на картите за градския транспорт. Трябва да се ремонтират жълтите павета - те са символът на града, няма да се махат."

"Сериозен трус между БСП и ДПС", констатира темата на "Труд". Депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов произнесе емоционална реч за нуждата от агитация на чужд език и се случи първият сериозен сблъсък сред подкрепящата кабинета "Орешарски" коалиция на БСП и ДПС. Двете управляващи партии не успяха да се разберат на какъв език да е агитацията в изборната кампания.

Мнозинството от социалистите гласуваха "въздържал се" и така помогнаха на ГЕРБ и "Атака" да отхвърлят предложението на ДПС предизборното убеждаване да може да се води на майчин език с превод на български.

Решението предизвика острата реакция на лидера на движението Лютви Местан, който обяви, че така не се защитава, а се застрашава българският език. Според Местан парламентът отправя послание към останалите страни, че могат да дискриминират българските малцинства.

Новата лозарска програма стартира през март", съобщава "Монитор". Тя обхваща периода 2014-2018 г., обясни земеделският министър Димитър Греков. Средствата по програмата са 260 млн. лв. В нея има заложена специална мярка за популяризиране на български вина в трети страни. Освен това са предвидени средства за преструктуриране на лозя, за събиране на реколта на зелено и за инвестиции.

"БСП вече се е отърсила от посткомунистическия страх", констатира Димитър Генчев, ръководител на Центъра за стратегически изследвания към Националния съвет на БСП, в интервюто си пред "Дума" "Оставам в БСП, но работя за друга листа". Той е поставен пред дилема. Ако напусне БСП, а новата партия излезе и спечели дори няколко гласа, какво става в БСП? Ново ръководство, нов председател, нов конгрес. А Първанов ще бъде навън заедно с АБВ, т.е. той не може да се върне на бял кон, защото е навън. Ако остане в БСП и пак направи този резултат, реваншът е абсолютно възможен. Само че е крайно непочтен. Такова нещо в историята на българската левица и десница няма."

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати