25 Април 2024 г. Четвъртък

Новият политик Росен Петров : Няма нужда повече от кръв!

2014-02-15 11:34:08

Доскорошният журналист, а от дни зам.-председател на "България без цензура", Росен Петров, обвини ГЕРБ, че стоят зад днешния протест в Пловдив, при който се стигна до сблъсъци между полиция и демонстранти, в следствие на което бяха ранени няколко души.

По думите му протестът в града под тепетата, събрал днес хиляди души срещу връщането на Куршум джамия на Главното мюфтийство, е плод на политиката на ГЕРБ и на сближаването на партията на Бойко Борисов с партията на Ердоган, което изнервило голяма част от българите.

Петров пита задочно и кмета на Пловдив Иван Тотев защо е допуснал да бъде организирано това мероприятие и защо след започването на ексцесиите той не е реагирал.

 

"Лично за мен това е почти равно на престъпление. Престъпление срещу безопасността на българските граждани и етническия мир", твърди той.

Според него сега, повече от всякога, се нуждаем от национално помирение и единение, защото "ние, българите сме пролели достатъчно много кръв. Над 25 хиляди сме избили помежду си, делейки се на леви и десни. 200 хиляди са загинали във войните за национално обединение", пресмята политикът.

"Като гражданин на Република България и като зам. -председател на "България без цензура", като лейтенант от Вътрешни войски, които се обучаваха по времето на социализма да се борят с турските командоси, искам да кажа, че българското общество не се нуждае от етнически войни и етническа кръв", настоява Петров.

По думите му подобни изстъпления срещу джамии, срещу офиси на партии, могат да доведат само до едно – в следващия парламент отново да управляват БСП, ГЕРБ , "Атака" и ДПС.

"Това ли искаме?! Този ли филм искаме да гледаме отново?! Не се ли нагледахме?!", пита Петров и призова за промяна.

"Време е за нещо ново. Време е за вяра и надежда. Пътят на България не минава през кървави битки и гражданска война. Пътят на България минава през възраждане на българската икономиката чрез участието на държавата, през борба с демографската криза и укрепване на националната сигурност. Ние призоваваме за мир, спокойствие и просперитет!", заключава заместникът на Николай Бареков.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати