Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Юни 18
Начало arrow Политика arrow "Разделяй, за да владееш" е най-лошото в криза!

"Разделяй, за да владееш" е най-лошото в криза!

  Print E-mail
2014-02-08 08:09:02
източник: dnes.bg

Кметове, подкрепящи проекта АБВ - от Попово, Ковачевци и Перник, обвиниха управляващите в разпределение по партиен признак на средствата за общините по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Тези пари са разпределени и в партийните централи, коментира и Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.), цитиран от БТА.

Подразни ни предварителната информация, че парите от 350 млн. лева за общините ще бъдат разпределени преди всичко от две централи - едната на "Позитано" 20, а другата чрез съюз "Толерантност" за общините на ДПС, коментира на пресконференция кметът на Попово Людмил Веселинов. Знаехме с кмета на Перник Росица Янакиева, че може би ще бъдем отрязани, добави той.

Явно предварителната информация, че всяка община ще си получи това, което е заслужила по партийна йерархия, е факт, каза Веселинов. В тройката са област Смолян - визирам Дора Янкова, Кърджали и Враца, посочи кметът на Попово. По думите му прави впечатление, че област Перник получава 1 430 000 лева.

 

Една хубава идея на правителството беше опорочена с начина на раздаване на парите, коментира кметът на Ковачевци Васил Станимиров. Огорчена съм, че правителството е подходило безпринципно при разпределението на тези средства, посочи кметът на Перник Росица Янакиева.

Георги Първанов постави въпроса защо се наказва населението на тези градове. 

"Заради кого? Заради АБВ, СДС или ВМРО? Или заради ГЕРБ?", коментира той и даде пример с парите за Пловдив, Добрич и Монтана. 

По думите му това не е управление. Вижте как е нацепена България, посочи той. 

Не е правителството, става въпрос за грубо намесване, за разпределение, извършено от партийните централи и от кръговете около тях, отбеляза Първанов.

Политиката "Разделяй, за да владееш" е най-лошата, която може да има в условия на криза, смята той. Водачът на листата на АБВ за евроизборите Ивайло Калфин поиска прозрачност при разпределението и разходването на средствата. По думите му именно това различавало АБВ от "Позитано". Той отбеляза, че средствата за общините за пореден път са разпределени по принципа на симпатиите и антипатиите. Преди това го правиха ГЕРБ, преди това НДСВ, каза той. 

Румен Петков отбеляза "доста странните решения" във втората част на постановлението на правителството, с която се разпределят други 160 млн. лева. По думите му не е ясно къде и какви спортни съоръжения ще бъдат изградени с 20-те млн. лева, отпуснати на Министерството на спорта, както и кои малки населени места ще бъдат благоустроени с 6 млн. лева, дадени на Министерство на инвестиционното проектиране.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  Новини След петчасова среща турският вицепрезидент Фуат Октай и българският премиер Бойко Борисов не стигнаха до съгласие по скандала с думите на външния министър на Турция Мевлют ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?