Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Дек 13
Начало arrow Икономика arrow Разделят на 4 единната сметка за плащания към държавата?

Разделят на 4 единната сметка за плащания към държавата?

  Print E-mail
2014-02-06 17:56:37
източник: news.bg

Една сметка с 4 подсметки, или 4 отделни сметки ще бъдат отворени за българския бизнес. В един от двата варианта ще се превърне сегашната единна сметка, където фирмите плащат задълженията си към държавата.

Окончателното решение обаче ще стане ясно през следващата седмица, когато финансовото министерство ще чуе и гласа на бизнеса по темата.

Министърът на финансите Чобанов призна, че в момента тази единна сметка е неблагоприятна, като на това мнение е и Конституционният съд.

Дали отделни сметки или подсметки - те трябва да са тези за задължителното пенсионно осигуряване, за здравните вноски, данъчната сметка и тази за социалното осигуряване.
"Всяка от тези сметки ще запази философията за погасяване на задълженията", подчерта министър Чобанов.

Разделянето на единната сметка обаче може би ще означава иплащания с четири различни платежни нареждания,което означава четири такси. И тази подробност обаче е в процес на изясняване.

Министърът на финансите е доволен донякъде от приходите в НАП и в Агенция "Митници" и не може да ги определи като катастрофални. Все пак според Чобанов те могат да бъдат и повече.
"Няма как за половин година да се санира един упадък в двете институции за последните няколко години като поведение, резултати, практики", отбеляза още финансовият министър.

Той отново спомена идеята за оптимизиране на 20% отцентралното управление на НАП, като уточни, че това не означава съкращаване на 20 на сто от персонала.

Агенция "Митници" пък скоро ще може да се похвали с нов устройствен правилник.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Икономика
  Новини България и Румъния ще създадат обща работна група, която да търси начини да се ограничи вносът на твърде стари и замърсяващи автомобили, съобщава Automedia. - - Двете съседни държави ще си партнират ...
  Новини Новите изисквания за касовите апарати на фирмите, които са регистрирани по ДДС, влизат в сила от днес.Срокът за юридическите лица без регистрация е до края на юни, а за търговците, които ...
  Новини Трите дружества в Българския енергиен холдинг (БЕХ) имат 3-месечен срок за плащане на глобата от ЕК от 77 млн. евро. Тези пари не идват от джоба на хората, заяви пред БНТ изпълнителният директор на ...
  Новини "Народът не знае какво ще се прави с над милиард и половина лева от бюджетния излишък." Това заяви в студиото на bTV проф. Христина Вучева.По думите ѝ имаме излишък от 2 ...
  Новини Завишение от 400% и цена от около 1200 лв. при настоящите условия за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат само 0,6% от собствениците на коли, или близо 18 хил. ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?