Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Фев 17
Начало arrow Икономика arrow Разделят на 4 единната сметка за плащания към държавата?

Разделят на 4 единната сметка за плащания към държавата?

  Print E-mail
2014-02-06 17:56:37
източник: news.bg

Една сметка с 4 подсметки, или 4 отделни сметки ще бъдат отворени за българския бизнес. В един от двата варианта ще се превърне сегашната единна сметка, където фирмите плащат задълженията си към държавата.

Окончателното решение обаче ще стане ясно през следващата седмица, когато финансовото министерство ще чуе и гласа на бизнеса по темата.

Министърът на финансите Чобанов призна, че в момента тази единна сметка е неблагоприятна, като на това мнение е и Конституционният съд.

Дали отделни сметки или подсметки - те трябва да са тези за задължителното пенсионно осигуряване, за здравните вноски, данъчната сметка и тази за социалното осигуряване.
"Всяка от тези сметки ще запази философията за погасяване на задълженията", подчерта министър Чобанов.

Разделянето на единната сметка обаче може би ще означава иплащания с четири различни платежни нареждания,което означава четири такси. И тази подробност обаче е в процес на изясняване.

Министърът на финансите е доволен донякъде от приходите в НАП и в Агенция "Митници" и не може да ги определи като катастрофални. Все пак според Чобанов те могат да бъдат и повече.
"Няма как за половин година да се санира един упадък в двете институции за последните няколко години като поведение, резултати, практики", отбеляза още финансовият министър.

Той отново спомена идеята за оптимизиране на 20% отцентралното управление на НАП, като уточни, че това не означава съкращаване на 20 на сто от персонала.

Агенция "Митници" пък скоро ще може да се похвали с нов устройствен правилник.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Икономика
  Новини Темата за изплащането на първите три дни болнични стои на дневен ред, но към настоящия етап държавата не подкрепя идеята тя да изплаща първите три дни болнични. Това заяви социалният министър ...
  Новини "Бащата" на валутния борд Стив Ханке смята, че България не трябва да се присъединява към единната европейска валута и разкритикува законовите промени, предложени от председателя на ...
  Новини Изоставаме съществено от Румъния и от другите страни от Източна Европа. Това обяви макроикономистът проф. Ганчо Ганчев, който е преподавател в Югозападния университет."Има ...
  Новини България и Румъния ще създадат обща работна група, която да търси начини да се ограничи вносът на твърде стари и замърсяващи автомобили, съобщава Automedia. - - Двете съседни държави ще си партнират ...
  Новини Новите изисквания за касовите апарати на фирмите, които са регистрирани по ДДС, влизат в сила от днес.Срокът за юридическите лица без регистрация е до края на юни, а за търговците, които ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?