25 Април 2024 г. Четвъртък

Лютви Местан към Борисов: Ще се срещнем в съда!

2014-02-05 11:19:19

Със скандал започна днешното заседание на парламента. Лидерът на ДПС Лютви Местан се закани, че ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причината – изказванията на Борисов, че службите донасят данни на председателя на Движението.

В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ се зачуди откъде Местан и въобще управляващите знаят неща, които той говорил само с Цветан Цветанов.

 

Борисов каза тогава, че преди дни сериозно се "накарал" на заместника си, а на другия ден Лютви Местан предположил, че лидерът на ГЕРБ пуска Цветанов по "бобслея".

"Ето затова нещо вече ще се срещнем в съда", заяви днес Местан.

Скандалът всъщност започна съвсем невинно – зам.-председателят на най-голямата опозиционна партия Красимир Велчев за пореден път се ядоса, че в пленарната зала няма достатъчно монитори, на които да се виждат гласуванията. Той се възмути, че има само един монитор, който седи точно пред Местан.

"Аз знам, че господин Местан ръководи парламента, но все пак", иронично каза той, но лидерът на ДПС не откри иронията и веднага взе думата за лично обяснение.

"Аз съм достатъчно скромен човек и затова ме ласкае онази огромна сила и власт, с която преднамерено хора от ГЕРБ ме натоварват. Имайте мяра и в тези обвинения, защото в случаите когато приказките ви засягат, не мен - персоната, а институциите в България, тогава аз съм длъжен да реагирам заради тези институции", настоя Местан.

Той обясни, че изказването на Велчев е груба, дебелашка шега, но изказванията на Бойко Борисов си заслужават съд.

В началото на пленарния ден парламентът се сдоби с нов депутат. Близо десет месеца след старта на 42-то Народно събрание, клетва положи Илиян Тимчев от "Коалиция за България".

Той е избран от 12 МИР Монтана и влиза на мястото на Младен Червеняков, който пък отива посланик в Черна гора и в петък депутатите прекратиха пълномощията му.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати