Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Април 3
Начало arrow Политика arrow "Дървен" бос от ДПС става шеф на парк "Българка"?

"Дървен" бос от ДПС става шеф на парк "Българка"?

  Print E-mail
2014-02-03 09:10:38
източник: news.bg

Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) противозаконно подготвят да назначат шефа на ДПС - Севлиево за директор по заместване на природен парк "Българка", съобщиха от ПП "Зелените", цитирайки информация от Габрово.

Докато сегашният директор на парка е в болнични след автомобилна катастрофа, в нарушение на Закона за администрацията, Али Алиев от ДПС е подготвен за назначаване на длъжността директор по заместване, посочват от партията.

От там допълват още, че освен председател на ДПС в Севлиево от 2009 г., Алиев е общински съветник и се занимава с дърводобивен и транспортен бизнес.

Справка в правно-информационните системи показва, че той не е прекратил участието си във фирмата си „Бара Али Алиев" ЕТ, което е драстично нарушение на член 19, ал.6, т.2 на Закона за администрацията, изискващ ръководителите на държавни институции, които имат функции във връзка с осъществяването на изпълнителната власт, да не изпълняват търговска дейност.

Фирмата му е включена и в Списъка на длъжниците по чл. 182, ал. 3, т. 2 от ДОПК с неуредени публични задължения над 5 000 лв., които нямат имущество, върху което може да се наложи обезпечение, не е представено обезпечение и нямат вземания от банки и трети лица - ТД Велико Търново към 31.12.2013 г. с общ размер на задълженията от 32 851 лева.

По време на Тройната коалиция Алиев е бил зам.- директор на Държавно горско стопанство - Севлиево, а впоследствие - отстранен от там заради незаконна сеч и съден. Негови транспортни машини са използвани за превоз на незаконна дървесина, поясняват още „Зелените".

Участието на Алиев в местните и национални избори, по думите им, разкрива принадлежността му към Държавна сигурност от 1985 година насам под псевдонима агент Виктор (Решения No 20/ 19.12.2007 и 2-105/12.11.2012 г. на КРДОПБГ). В документите на Комисията липсват данни за снемане от действащия оперативен отчет.

През миналия месец, продължават още „Зелените", Министерство на околната среда назначи за директори на РИОСВ и националните паркове Пирин и Централен Балкан - над 50% кадри на ДПС, като мнозинството от тях бяха неуспели кандидат-депутати от листата на същата партия. Очевидно тази практика е възприета е от ИАГ, коментират партийците. Али Алиев е бил четвърти в листата от МИР №7 Габрово по време на изборите през 2013 г.

Създаден през 2003 г., природен парк "Българка" става един от най-бързо развиващите се паркове, като привлича международни средства и работи по редица природозащитни проекти. „Грубото вмешателство в един от най-успешните природни паркове" „Зелените" си обясняват с две причини:
• Апетити за засилване на дърводобива, което би било в противовес с интересите на габровци и тревненци, тъй като паркът е създаден с цел опазване на водосбора на река Янтра, от където се добива питейната вода за двете общини;
• Апетити към присвояване на проектите на парковата дирекция с цел пълнене на партийната каса.

Ако от Изпълнителната агенция по горите не се откажат от скандалното си назначение, Зелените се заканват да информират европейските институции за извършваните политически назначения.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?