19 Април 2024 г. Петък

Откъде Местан знае, че пускам Цветанов по бобслея?

2014-01-30 12:11:05

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути, че заместникът му Цветан Цветанов е бил подслушван и поиска отговори на редица въпроси.

Адвокатът на Цветанов Менко Менков дойде в НС и обясни пред журналисти, че клиентът му доскоро е бил обект на използване на СРС-та. На 22 януари е изпратено искане за предсрочно прекратяване на подслушването.
То или вече е прекратено, или още не е прекратено, заяви Менков. Борисов направи политически прочит на данните на адвоката, отправяйки въпроси.

 

"Какъв е критерият това да се направи, какви са мотивите? Защо се избра да се подслушва зам.-председателят на опозиционната партия? Защо през това време Местан и Цонев непрекъснато говорят, че ще излизат записи", попита Борисов.

Председателят на ДПС Лютви Местан и заместникът му Йордан Цонев няколко пъти казаха, че очакват излизане на скандални записи, свързани с ГЕРБ. Те обясниха, че това са само техни хипотези и нямат данни, според Борисов обаче те използват данни на службите.

Лидерът на ГЕРБ поиска да знае дали са били използвани СРС-та и спрямо Сергей Станишев и съпругата му заради случая с връщането на парите по проект на ЕС. Както е известно, преди дни Моника Станишева обяви в открито писмо до медиите, че прекратява изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент" заради спекулации около него. Фирмата й ще върне и авансово получените по проекта близо 30 000 евро.

Борисов запита дали е имало подслушване във „фамилията ДПС“ заради аферата с Христо Бисеров.
"От всичките им изказвания разбирам, че те знаят неща, които не би трябвало да знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов“, заяви Борисов по повод изказвания на опозиционни лидери. Борисов каза, че преди два дни сериозно се „накарал“ на Цветанов, а на другия ден Местан предположил, че лидерът на ГЕРБ пуска Цветанов по „бобслея“.

"Откъде знае той, че го пускам по бобслея? Кой знае моите разговори с Цветанов и защо? Виждате ли колко въпроси имаме към т.нар. управляващи“, каза Борисов.

"Аз ще ръкопляскам, ако Цветанов е подслушван законно, но ако се окаже, че фамилията ДПС след тези тежки нарушения не е подслушвана, ще приема, че това е политическа поръчка“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Според него най-тежкото престъпление в една демократична държава е да се подслушва опозицията.
Аз считам, че е неприкосновено правото на всеки човек да има личен живот. Това не е работа на службите. Те трябва да пазят хората, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че не се е срещал с Бисер Миланов – Петното, каквато информация се появи, и не му е давал пари. Не съм давал на никого пари, отсече лидерът на ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати