Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Март 3
Начало arrow Политика arrow Откъде Местан знае, че пускам Цветанов по бобслея?

Откъде Местан знае, че пускам Цветанов по бобслея?

  Print E-mail
2014-01-30 12:11:05
източник: dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути, че заместникът му Цветан Цветанов е бил подслушван и поиска отговори на редица въпроси.

Адвокатът на Цветанов Менко Менков дойде в НС и обясни пред журналисти, че клиентът му доскоро е бил обект на използване на СРС-та. На 22 януари е изпратено искане за предсрочно прекратяване на подслушването.
То или вече е прекратено, или още не е прекратено, заяви Менков. Борисов направи политически прочит на данните на адвоката, отправяйки въпроси.

 

"Какъв е критерият това да се направи, какви са мотивите? Защо се избра да се подслушва зам.-председателят на опозиционната партия? Защо през това време Местан и Цонев непрекъснато говорят, че ще излизат записи", попита Борисов.

Председателят на ДПС Лютви Местан и заместникът му Йордан Цонев няколко пъти казаха, че очакват излизане на скандални записи, свързани с ГЕРБ. Те обясниха, че това са само техни хипотези и нямат данни, според Борисов обаче те използват данни на службите.

Лидерът на ГЕРБ поиска да знае дали са били използвани СРС-та и спрямо Сергей Станишев и съпругата му заради случая с връщането на парите по проект на ЕС. Както е известно, преди дни Моника Станишева обяви в открито писмо до медиите, че прекратява изпълнението на проекта "Как разбираме Европейския парламент" заради спекулации около него. Фирмата й ще върне и авансово получените по проекта близо 30 000 евро.

Борисов запита дали е имало подслушване във „фамилията ДПС“ заради аферата с Христо Бисеров.
"От всичките им изказвания разбирам, че те знаят неща, които не би трябвало да знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов“, заяви Борисов по повод изказвания на опозиционни лидери. Борисов каза, че преди два дни сериозно се „накарал“ на Цветанов, а на другия ден Местан предположил, че лидерът на ГЕРБ пуска Цветанов по „бобслея“.

"Откъде знае той, че го пускам по бобслея? Кой знае моите разговори с Цветанов и защо? Виждате ли колко въпроси имаме към т.нар. управляващи“, каза Борисов.

"Аз ще ръкопляскам, ако Цветанов е подслушван законно, но ако се окаже, че фамилията ДПС след тези тежки нарушения не е подслушвана, ще приема, че това е политическа поръчка“, каза още лидерът на ГЕРБ.
Според него най-тежкото престъпление в една демократична държава е да се подслушва опозицията.
Аз считам, че е неприкосновено правото на всеки човек да има личен живот. Това не е работа на службите. Те трябва да пазят хората, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той беше категоричен, че не се е срещал с Бисер Миланов – Петното, каквато информация се появи, и не му е давал пари. Не съм давал на никого пари, отсече лидерът на ГЕРБ.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?