25 Април 2024 г. Четвъртък

Новото движение може и да премине във формално, обявиха Ранобудните

2014-01-29 08:43:44

В протеста на „Окупаторите 2" нямаше гражданска енергияи това отблъсна повечето хора. Това заявиха в студиото на бТВ двама от Ранобудните студенти - Ивайло Динев и Антон Филев.

По думите им моментът за окупация не е бил правилен и затова обществото не е заявило своята подкрепа. В допълнение те добавиха, че новата окупация е била твърде малка и някак си на инат направена.

Ранобудните Динев и Филев обаче изрично подчертаха, че гостуват и говорят по свое собствено желание и мнението им е лично.

Те бяха помолени да коментират вчерашната среща на Ранобудните студенти с Реформаторския блок. „Разбрах, че студентите, отишли там, са отишли от своя име. Ние самите идваме като участници в първата окупация, а аз лично като човек, подкрепил и втората. За мен това е един нормален процес", посочи Ивайло Динев.

По думите му каузата, за която се борят те и „Окупаторите 2" е една, но методите и средствата, които всеки сам решава да използва за постигането й, разделя хората.

На въпрос дали са верни твърденията, че Ранобудните са оказвали натиск върху новите окупатори на Алма матер, Антон Филев изрично посочи, че те са се срещнали с хората вътре и единствено са споделили своите виждания.

Те са стигнали до решението за диалог с тях, след като са чули, че има опасност полиция да влезе в сградата на университета и след като са се консултирали с един от преподавателите на Софийския университет за това.
„Защото моето виждане е, ако имаш нещо да им кажеш, да стане лично, а не чрез медии. Мисля, че не е ставало въпрос за убеждения", обясни Ивайло Динев.

По думите му при освобождаването на Алма матер, на излизане, част от студентите са били много разстроени заради плод на емоция. А самата окупация според тях не е получила подкрепа, като е задала повече въпроси, отколкото отговори.

Стана ясно, че пътищата на част от хората в Ранобудната организация фактически се разделят, тъй като доста хора са я напуснали, но са се присъединили и нови.

На журналистически въпрос все пак организацията на Ранобудните студенти ще се превърне ли в нещо другослед общото й събрание, гостите отговориха, че засега тя запазва формата си.
Те обаче не изключват новото движение да премине от неформално във формално.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати