20 Април 2024 г. Събота

Ако се развеждаме, да го правим културно, призова Кадиев АБВ

2014-01-27 09:47:02

Според мен има сделка между шефа на Комисията по финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев и ГЕРБ. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.

За социалиста е необяснимо защо председателят на НС е предложил изненадващо в петък извънредна точка в дневния ред на парламента за назначаването на двама членове на КФН.

Подчертавайки факта, че единствено шефът на НС има право да въведе подобна извънредна точка, Кадиев попита защо е имало такава нужда за въвеждане на тази точка и кой му се е обадил за това.

Въпреки факта, че ПГ на ГЕРБ подкрепиха изцяло предложението, народният представител от БСП бе категоричен, че няма сделка между ГЕРБ и БСП, а между шефа на КФН Мавродиев и партията на Борисов.

„Моята амбиция е да променя БСП отвътре", обяви Георги Кадиев. Тези 50 човека, който не гласуваха, те не са отцепници, не са от АБВ, много от тях са лоялни членове на БСП, но не харесват това, което се случва в партията, допълни още той.

Кадиев припомни големия скандал с преместването на КФН в сграда, собственост на поднадзорно лице на Комисията по финансов надзор.
„Ако не приемем доклада, мисля, че трябва председателят на КФН да подаде оставка", категоричен бе той.

Социалистът бе помолен да коментира и вчерашното изследване на Алфа Рисърч, което показа, че АБВ гълта 20% от електората на БСП. Евролиста на проекта АБВ, водена от Ивайло Калфин, стартира със 7% електорална подкрепа. Почти половината от нея идва от БСП, останалата - от центристки, националистически формации и негласуващи.

Най-голямата опасност според Георги Кадиев е да се съсредоточим само върху основния електорат и да се забрави за периферията. „Аз лично бих предпочел да не се занимаваме с АБВ", поясни Кадиев. По неговите думи битката с АБВ разделя БСП от истинската битка, а именно тази с ГЕРБ. „Прилича малко на развод в семейството. Ако се развеждаме, да се развеждаме културно", призова народният представител.

Кадиев не е съгласен и с отпадането на думата фашизъм от чл. 108 в Наказателния кодекс, който гласи, че при проява на такъв, религиозна омраза или подобни се предвижда затвор до 8 години. „Фашизъм в 21 век има, още повече това е част от най-светлата история на БСП", припомни той.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати