25 Април 2024 г. Четвъртък

Мая Манолова: АБВ е патерица на Борисов

2014-01-26 11:52:12

Чудя се как ГЕРБ как гледат хората в очите. Човешката памет не е толкова кратка – помни се хаосът, предизвикан от ГЕРБ на изборите, чувалите с бюлетини”. Това заяви зам.-председателя на Народното събрание от БСП Мая Манолова по бТВ. 

„Над Плевнелиев тегне „избран с измама благодарение на кодекса „Фидосова”, заяви Манолова пред bTV.

Тя попита ГЕРБ защо се притесняват от новия кодекс, след като припокривал стария, който действаше по време на тяхното управление. Зам.-председателят на НС определи като откровена лъжа спекулациите, че по настояване на ДПС в новия закон има разпоредби за агитация на майчин език. „Ако „Атака” и ГЕРБ са против, как ще мине”, попита Манолова.

„Има ли гражданин, който да не е убеден, че изборите през последните 4 години бяха манипулирани” всички препоръки са взети предвид.

„Хората искат честни избори. Ако Изборният кодекс бъде приет по начина, по който е изработен, ще се сложи точка на манипулациите”, категорична беше Манолова. 

По думите ѝ „благодарение” на ГЕРБ на изборите по време на техния мандат над 100 000 души не успели да гласуват, раздавали се попълнени бюлетини и т.н. „Нагледали сме се на всичко това”, каза Манолова.Тя призна старанието на кабинета новият кодекс да бъде приет и да действа за евроизборите.

„Убедена съм, че ще сме първа сила на евроизборите. Усещам настроението към БСП и правителството”, заяви социалистката.Тя призна, че била на учредяването на проекта на Георги Първанов – АБВ, през 2010 г.

„Боли ме, не че АБВ съществува, а че знакови лица решиха да регистрират паралелна листа. Бях на учредяването на АБВ. Тогава перспективата беше различна – българската политика имаше нужда от дебат. Имаше нужда от обединение на всички демократични хора срещу диктатурата на ГЕРБ.

Каузата беше на всички, които искат нормална демократична държава. Идеята беше общ фронт срещу ГЕРБ”, разказа Манолова, според която сега АБВ се превръща в патерица на партията на Бойко Борисов.

„АБВ е алиби на хора, които искат да работят срещу левицата”

„КФН е независим регулатор. Членовете се избират по предложения на председателя”, заяви Манолова. По думите ѝ Ралица Агайн, която е един от новоизбраните членове на комисията, е „блестящ професионалист” и през нейните ръце минало цялото застрахователно законодателство.

„Хората искат спокойствие – правителството да си върши работа, институциите да работят”, завърши Манолова, която категорично заяви, че няма лидерски амбиции и не възнамерява да оглавява БСП в случай, че Сергей Станишев стане еврокомисар например.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати