25 Април 2024 г. Четвъртък

Ли На е новата кралица на Мелбърн

2014-01-25 13:59:14

Ли На спечели финала на Откритото първенство на Австралия, след като победи словачката Доминика Цибулкова със 7:6(3), 6:0.

Така азиатката за първи път в своята кариера триумфира на турнира в Мелбърн, след като до момента имаше двa загубени финала в същата надпревара.

Азиатката загуби финала през миналата година от Азаренка, а през 2011 година я победи Ким Клайстерс.

Това е и втора титла от турнири, от "Големия шлем", за китайката, след като тя спечели "Ролан Гарос" през 2011 година.
 

Първият сет започна отлично за китайката и тя поведе с 3:1 гейма след ранен пробив. По всичко изглеждаше, че ще спечели без проблем частта, но Цибулкова върна пробива и обърна резултата на 4:3 след три поредни гейма в нейната сметка.

При 4:4 Ли достигна до точка за пробив с цената на сетбол, но Цибулкова не само, че успя да я спаси, а си взе и подаването до голяма степен благодарение на мрежата, която и помогна за ключовата точка, за геймбола.

Китайката достигна до изключително важен пробив с който поведе в резултата с 6:5 гейма.

Цибулкова обаче въбна пробива и вкара сета в тайбрек. Тя се възползва от втората си точка за пробив, а освен това спаси и сетбол.

Тайбрекът започна отлично за Ли, която стигна до ранен минипробив и аванс от 2:0 точки, но словачката веднага го върна. Китайката обаче отново стигна до минипробив и увеличи аванса си на 3:1 точки, а след това авансът и от минипробиви се увеличи на цели два и така тя стигна до 4:1 точки в своя полза.

Цибулкова от своя страна върна един минипробива и намали изоставането си на 3:5 точки

Тя обаче се пропука при свой сервис и след непредизвикана грешка нейната противничка стигна до три сетбола - 6:3 точки. Азиатката се възползва още от първия си сетбол и спечели частта.

Вторият сет започна ударно за китайката и тя проби подаването на нейната противничка за 2:0 гейма, а след това затвърди пробива и увеличи аванса си на 3:0.

Тоталната доминация на азиатката продължи и тя достигна до втори пробив за 4:0, а след това го затвърди и увеличи аванса си на 5:0. Тя достигна и до трети пробив, като по този начин спечели втория сет с 6:0, както и самия мач.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати