19 Април 2024 г. Петък

Сидеров и депутатите му хвърлиха имунитети

2014-01-22 10:08:55

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков. 

Той му беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров след скандала на летище Варна. 

В България има само един единствен проблем, който затормозява развитието на България и междудържавните отношения. Напоследък научавам, че заради моя имунитет нещата в България не вървят. Чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат, защото аз си поддържам имунитета. Възможно е да се създадат и междугалактически проблеми. Извънземните бавели контакта с нас заради моя имунитет“, иронично се мотивира лидерът на „Атака“ от парламентарната трибуна.

За да предотвратя Трета световна война, аз в този момент ще си дам отказа от имунитета пред вас лично и по този начин смятам, че ще бъдат преодолени всички проблеми, каза Сидеров и допълни, че сега най-вероятно всички институции ще заработят перфектно, а българската правораздавателна система ще стане най-добрата.

Малко след думите на Сидеров цялата парламентарна група на „Атака“ стана и предостави на председателя на НС писмен отказ от имунитета си. Те се наредиха около Сидеров и предизвикаха нарушаване на реда в пленарна зала. Миков се опита да ги накара да си седнат, но едва след като каза, че обявява почивка, депутатите от националистическата партия седнаха на местата си.

Сидеров призова прокуратурата да си свърши бързо работата. Той обясни, че Атака е внесла сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и попита защо се бави работа по него. Лидерът на Атака призова цялата ПГ на ГЕРБ също да си даде имунитета, за да може прокуратурата да си върши спокойно работата.

Обръщам се към прокуратурата, да бъде все така светкавична и да се справи с престъпността в следващите няколко дни, аз вярвам в нея, завърши Сидеров.

Веднага след това думата взе зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя нарече случилото се „спектакъл без правна стойност“.

Или спазвайте процедурите в правилника, или да знаем, че този правилник е пожелателен и тук всеки може да си прави, каквото си иска, каза Цачева. Миков й отговори, че той е приел заявленията на депутатите от Атака за отказ от имунитет. Народен представител може да даде имунитета си само ако той му бъде поискан от прокуратурата.

 

На 6 януари Волен Сидеров предизвика скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ беше придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той влезе в словесен сблъсък с френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати