28 Март 2024 г. Четвъртък

Шок за Джоко! Вавринка го детронира в Мелбърн

2014-01-21 16:58:08
Станислас Вавринка детронира шокиращо Новак Джокович от Откритото първенство на Австралия, след като го победи с 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.


Сърбинът допусна уникална грешка в най-ключовия момент и на празен корт прати топката в аут при мачбол за своя противник и така му подари победата.

Благодарение на този успех Стан е на втори пореден 1/2-финал на турнир от "Големия шлем", а Джоко отпадна в 1/4-финалната фаза на надпреварата в Мелбърн.

Това бе и първата загуба за Джокера на Откритото първенство на Австралия от 2010 година насам, след като той бе тотален хегемон в този турнир през последните три години.

Серията на сърбина от 25 поредни победи в Мелбърн в крайна сметка бе прекъсната, след като днес неговият противник изигра невероятно силен мач.

За място на финала швейцарецът ще спори срещу чеха Томаш Бердих, който се намира в невероятна форма. Тази победа пък е сладко отмъщение за Стан, след като през миналата година отново на 1/4-финалите в Мелбърн той загуби в епичен мач от Джокович, който завърши отново в пет сета.

Първият сет с нищо не предвещаваше подобна развръзка и Ноле проби на два пъти подаването на своя противник и взе частта с лекота. Той достигна до пробив за 3:2, а след това проби наново подаването на швейцареца и при 5:2.

Това обаче окуражи швейцарския тенисист и той показа класата си във втория сет, като успя да пробие подаването на сърбина в седмия гейм, като до края Ноле така и не успя да върне пробива и сетовете бяха изравнени.

В третия сет Вавринка увеличи значително увереността си и достигна до убедителен аванс от 5:1 след два пробива, като до края на сета не срещна затруднения и направи пълен обрат на 2:1 сета в своя полза.

Джокович обаче показа непримиримия си характер в четвъртия сет и проби Вавринка при 4:4 в маратонски гейм, в който швейцарецът имаше аванс от 40:0. Това обаче не спря сърбина и той достигна до пробив. В следващия гейм Стан имаше две възможности да върне пробива, но Джокович все пак ги спаси и така изравни сетовете.

Петият и решителен сет на драмата започна равностойно, но двамата бързо си размениха по един пробив, като пръв проби сърбина, след което си взимаха подаванията.

При резултат 8:7 за Вавринка швейцарецът достигна до мачбол и Джокович направи фрапантна грешка, като по този начин подари успеха на своя опонент. Успехът на Вавринка в никакъв случай не трябва да се омаловажава, но сърбинът прати топката аут на опразнен корт и направи една от най-грубите грешки в кариерата си по този начин.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати