16 Април 2024 г. Вторник

Бивш депутат на "Атака": Сидеров държи ударен отряд, който сплашва противниците му

2014-01-16 13:52:49

Ново скандално твърдение срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров направи бивш член на парламентарната група на националистическата партия.

Според Георги Димитров, който е бивш депутат от "Атака", партията държи на разположение "наказателен отряд", който срещу заплащане прави показни акции срещу хора, които критикуват Сидеров - например подпалване на колата на "виновния".

Пред bTV Димитров твърди, че става дума за 6-7 идентични инцидента, при които разследванията са претупани набързо. Сега пострадалите ще искат от главния прокурор случаите да бъдат обединени в мегадело, което да стигне до поръчителя.

Георги Димитров е сред неколцината, които през 2010 година започват да критикуват Волен Сидеров. Седмица след публичната изява на бившия депутат неизвестни палят гаража му и за малко не го убиват. „Ние правим това прословуто предаване за записите, където вадим на масата всички документи - седмица по-късно на първа пролет в 4 часа сутринта силен взрив разтърсва квартала. След взрива, ако не ме беше спасила малката врата на гаража, сега в момента с вас нямаше да си говорим", разказва бившият атакист.

Разследването приключва за три месеца, без да стига до извършителя. Четири години по-късно Димитров е убеден, че случаят е претупан.

„Как да съм доволен - от всички тия явни доказателства, които ги имаме - камерите на насрещната фирма, без да цитирам имена, която хваща физическите извършители. Шапка с косми, което на примависта след първо разследване се казва, че вътре е имало само животински косми и животински материал. Да - животински материал може и да е имало, но животното си има име и е на два крака в кръга на шегата", казва Димитров.

„Наистина са иззети косми - два от които са били животински  а третият е бил човешки, но не е могло да послужи като обект на изследване за ДНК или това е по причина, че са били увредени епителните клетки. Не е установено нищо, което да сочи на вероятен извършител на престъплението - нито причина, нито подбуда, нито мотив", коментира говорителят на окръжна прокуратура Павел Жеков.

Според бившия член на партия "Атака" палежът е с цел сплашване, а случаят не е единствен. Димитров конкретизира, че в рамките почти на година става въпрос за едно 6-7 инцидента, а първият палеж е на джипа на Павел Чернев.

„При него всичко се въртеше около магистрала Тракия. Вторият палеж е за телевизия СКАТ - горят коли, два дена по-късно горят офиси. Малко по-късно ние правим това прословуто предаване за записите, където вадим на масата всички документи. Зад всички тези атентати стои със 100 % човек, който му се накърнява по някакъв начин егото. А всички тези атентати са свързани с едно нещо - те се случват след предавания, определени предавания, в които вие какво говорите", посочи той.

Бившият депутат твърди, че знае кои са подпалвачите, поименно. Но отказва да ги назове.

„Навсякъде се водеше срещу неизвестен извършител, по бърза процедура, три месеца, делото под както имаме една наша си дума, която се шегуваме - под одеялото и край на цитата  Ние обаче трябваше по някакъв начин да разберем коя е тази шпиц команда. Тези хора се поддържат на въоръжение, защото по всяко едно време, ако някой нещо примерно му щрака в главата и има проблеми с по-широк диапазон от хора да може да ги наказва, да не остават безнаказани нещата в никакъв случай", допълва бившият член на „Атака".

Според окръжна прокуратура Хасково, всяко ново доказателство може да възобнови разследването за палежа срещу Георги Димитров. Той обаче вече търси среща с главния прокурор, с настояване всички инциденти с критици на "Атака" да бъдат обединени в мега разследване, което да стигне до извършителите и до поръчителя.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати