Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Юни 7
Начало arrow Политика arrow Първанов даде отговора на "Кой?"

Първанов даде отговора на "Кой?"

  Print E-mail
2014-01-16 11:38:16
източник: dnes.bg

Георги Първанов категорично отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща.

"За пореден път ще кажа, че не знам дори къде се намира къщата на Бойко Борисов. Ще съдя изданието, разпространило информацията, както и всички, които твърдят подобно нещо. Може би не съм се срещал с Борисов от времето, в което той бе премиер", заяви Първанов по Нова тв.

По негови думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ.

"Преброих 50-60 статии само в печата, които са остри, агресивни, изпълнени с омраза. Очевидно зад атаките прозира страх - от крайно ляво до крайно дясно в политическото пространство", аргументира се той.

Според него зад голяма част от "черния" PR седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Президентът заяви отново тезата, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ.  

"Няма разцепление в БСП, АБВ е шанс за партията и правенето на национална политика. В момента сме наблюдатели на една лична битка между Сергей Станишев и Бойко Борисов. А ние искаме да водим дебати по изключително тежки проблеми като демографската криза, енергийната политика, образованието, здравеопазването", каза Първанов.

Той беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията. 

"Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите? По повод определения като "предатели" и приказките за автоматично изключване от БСП не мисля, че има повод. Не е времето за репресивни действия, а и никой в 21 век не използва такива методи", каза Първанов.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

"Чета и слушам прогнози, че имаме подкрепа от 2-3%. Защо е тогава тази компроматна война? Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.

Той призна, че няма да бъде част от листите и не каза чия партийна регистрация ще използват за участие в евровота, тъй като щяло да започна "мачкане". 

"Преди време смятах, че избори 2 в 1 са силен ход. Но очевидно е рисково за държавата и ще я хвърлим в хаос. Готови сме да участваме и на парламентарни избори", допълни Георги Първанов.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?