19 Април 2024 г. Петък

Сидеров на летище "Варна": Ще опознаеш страданието. Ще ви изчистя всички!

2014-01-16 08:21:32
С репликата "Щом ми се опълчваш, ще опознаеш страданието" лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обърнал към Димитър Бахнев и баща му на летище "Варна" заради отказа им да му покажат личните си карти. На Бахневе бил нанесен удар по лицето и ритници по краката, показва медицинското удостоверение.

Това се разбира от искането на главния прокурор Сотир Цацаров до председателя на Народното събрание за възбуждане на наказателно преследване срещу Сидеров. Документът е внесен в деловодството на парламента на 8 януари – два дни след злополучния полет София-Варна, на 6 януари вечерта. Искането е преразказано от сайта vevesti.bg, който твърди, че разполага с целия документ.

Проверка на "Дневник" показа, че цитираният текст наистина е част от внесеното от Цацаров искане.

Така става известно, че въпреки отричанията на Сидеров на вече изнесените факти по случая от страна на прокуратурата, той се е държал агресивно както към пътници от същия полет, така и към органите на реда, които са се отзовали на сигналите за проблем.

Сидеров и придружаващите го депутати освен това са блъскали и ритали куфара на Бахнев.

В искането на главния прокурор се казва, че Бахнев и баща му са потърсили съдействие от Гранична полиция, за да не се разраства конфликтът. Сидеров продължил да настоява и пред тях да види личните документи на Бахневи и заради получения отказ полицаите били наричани "боклуци, корумпирани мафиоти, тимаджии". По думите му Гранична полиция била "мафия, която прикрива наркотрафиканти", "най-мръсната полиция" и др. "Ще ви изчистя всичките", "Смешници" и други са част от репликите, произнесени от депутата.

В невъзможност да се справят с поведението на Сидеров граничните полицаи сезирали за случая прекия си ръководител, охраната на самото летище и 3 РПУ Варна, се посочва в искането на главния прокурор.
 

Затова на летището пристигнали Петър Машев и Константин Бостанджиев от служба "Сигурност" на летището, които се легитимирали пред Сидеров, но също понесли обиди от него. Заради продължаващите опити да удари Бахнев полицаите се принудили да застанат между двамата.

При опитите на Машев да защити с тялото си Димитър Бахнев Сидеров му нанесъл няколко удара с ръка в областта на гърдите, след което издърпал и скъсал служебния му пропуск.

При опита на Мишев да разкаже случващото се на прекия си началник, сидеров му отнел телефона и го стъпкал.

Друг полицай – Костадин Колев, който също бил включен в целия екип по разрешаване на случая, получил юмрук в лицето, защото също застанал между Сидеров и Бахнев.

Според приложеното по делото медицинско удостоверение на полицай Колевбил причинен травматичен оток и кръвонасядане по лицето и в областта на лявата скула.

Със Сидеров не успяла да проведе разговори пристигналата на място ръководителката на ГПУ Летище Варна Снежа Господинова. "Ква си ти, ма", "Мизерна полиция, която съсипва държавата", "Криете престъпници", "За кого работите"Граничните полицаи крепите мъдурите на наркотрафикантите". След това цялата група напуснала зоната на летището с два леки автомобила.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати