29 Март 2024 г. Петък

Екшън пред НС – Петното и приятели с белезници

2014-01-15 17:36:55

Маскирани тежко въоръжени полицаи от спецчастите арестуваха при зрелищна акция пред парламента Бисер Миланов–Петното и приятелите му от движение "Свобода".

Екшънът се разигра по обед на стълбите на паметника на "Цар Освободител". Арестуваните са отведени в Първо РПУ.

Арестът на Петното и компания е по искане на главния прокурор Сотир Цацаров заради отправени заплахи към журналисти от bTV. Софийската районна прокуратура (СРП) е сезирана заради извършени хулигански действия от страна на Петното.

От държавното обвинение съобщиха, че е разпоредена проверка на делата срещу Бисер Миланов - две досъдебни производства за подбуждане към расова омраза и расова дискриминация, и за закана за убийство.

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичката на имота, живееща в чужбина, чието жилище обитава понастящем Бисер Миланов, и за който bTV разказа снощи в свой репортаж..

От него стана видно, че Бисер Миланов и още около 15 души живеят в къща край столицата под наем. От месеци обаче той и приятелите му отказват да плащат и отказват да го напуснат.

Собственичката на имота Анжелика Шварц разказа, че през лятото на миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - "Свобода".

Контактите със собствениците поел Миланов, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности.

"В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалява", разказа женатаи допълни, че впоследствие нещата загрубели. Анжелика твърди, че заради заплахи от Петното по адрес на семейството й, през последните месеци те живеят в чужбина.

Изпратеният на мястото снощи екип на bTV посрещна лице в лице агресията на Петното, който размаха цигара пред лицето на репортерката и я хвърли към нея.

"Mахни го този микрофон" и "Aбе, ти ли ще ми кажеш къде да ходя" бяха виковете му по адрес на журналистите.

Един след друг, два полицейски екипа се отзоваваха на сигнала му и отведоха екипа на bTV в полицията. Там за разпит бяха отведени Петното и приятелите му, които впоследствие бяха освободени, до днес на обед, когато бяха арестувани.

Към момента Бисер Миланов е задържан за 24 часа. Прокуратурата обаче извършва анализ на всички материали и дела, като се преценява привличането на Миланов като обвиняем и задържането му до 72 часа.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати