28 Март 2024 г. Четвъртък

Жалко, ако "Атака" разчита така да привлече повече гласове!

2014-01-09 09:30:34

Всеки човек е отговорен за постъпките си. Жалко е, ако с това поведение “Атака” разчита да привлече повече гласове. У нас трябва да се прилагат същите правила както в Европейския парламент (ЕП) - когато има основания за сваляне на имунитет, това да става веднага, независимо кой е народният представител и какъв пост заема. Щом г-н Сидеров е посегнал на полицай, реакцията трябва да бъде светкавична, с цялата строгост на закона, обяви евродепутатът Илияна Йотова в интервю за "Труд". 

Не смятам, че правителството се крепи на “Атака”. Парламентарната им група не приема нито законодателството, нито политиката на правителството. Няма декларации за подкрепа на Орешарски, така както Волен Сидеров се вричаше на предишния министър-председател Бойко Борисов. Но тогава никой не поставяше под съмнение тази подкрепа, дори европейските партньори на ГЕРБ от ЕНП, заяви още Йотова. 

Пет години затвор заплашват лидерът на "Атака" Волен Сидеров, съобщава на първа страница "24 часа". Сидеров ще бъде обвинен за нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Второто му обвинение е за хулиганство, което също се наказва с до 5 г. затвор. Заради чистото си съдебно минало Сидеров вероятно ще се размине с пробация или условна присъда, прогнозира изданието.

Под заглавие "Счупи ли се златният среден пръст на Сидеров" "24 часа" продължава да анализира поведението на лидера на  "Атака". Авторът на коментара Елица Гилтяй определя случилото се като предизборна стратегия. 

"Докато парламентът се държи пасивно, срамът ще е голям", е заглавието над коментара в "Труд"Сидеров има нужда от възмездие. Ей така, възпитателно. То обаче не трябва да го превръща в герой и мъченик, а да получи унижение, адекватно на агресията му към неговите жертви. Парламентът трябва да си върне самоуважението и затова Михаил Миков е на ход, а не Цацаров." 

Пред "Преса"Сидеров залага на максимата "няма лоша реклама" и се прицелва точно в определена група лумпени. Останалите не са му важни, защото те така или иначе не гласуват за него."

В интервю за "Монитор"2014 година ще бъде напрегната, но ще се върви към проясняване на ситуацията. Прогнозирам и развитие в дясното политическо пространство. Там ГЕРБ ще продължи да доминира, но в партията на Бойко Борисов ще настъпят вътрешни реформи, като ще се опитат да печелят отново доверието на хората. ГЕРБ няма да успее да възстанови общественото доверие. 

Мисля, че сегашното управление ще се стабилизира, тъй като подкрепата, която получават, е достатъчно силна, за да продължат да управляват. Очаквам в ГЕРБ да се наложи нова вълна, която да не е свързана със старата линия около най-приближените лица до Бойко Борисов, а да излязат нови лица - по-близки до президента Росен Плевнелиев и неговото обкръжение, прогнозира експертът. 

"Правителството тепърва ще разгърне потенциала си, особено ако ситуацията се нормализира", обявява пред "Стандарт" лидерът на ДПС Лютви Местан. "Най-лесна за 2013-а е, че е година на протести и катаклизми. Ние в ДПС имаме малко по-различен, далеч по-оптимистичен прочит на 2013 г., защото дори в протестите четем болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да излекуват раните от авторитарното управление на Борисов. Аз уважавам правото на протест, но не мога да толерирам политически комплекси и агресия на партии, които не по моя вина не са на власт или не са успели да прескочат 4 процентната бариера, за да бъдат парламентарно представени", изтъква Местан.

Странен казус с 15-годишно момче от Смолян, което не ходи на училище, но се представя блестящо на състезания по информатика, върна на дневен ред дискусиите за качеството на държавното образование, коментира във водещата си новина "Сега". Божидар Маринов е посещавал само детска градина, а впоследствие майка му го обучава вкъщи по американска програма. Миналата година Божидар е спечелил състезание по информатика, организирано от Министерството на образованието и науката. 

Явил се неофициално на първите два регионални кръга от националната олимпиада и се представил блестящо. Родителите му поискали от МОН Божидар официално да бъде допуснат на националния кръг на олимпиадата. Вместо отговор обаче пристигнали представители на образователното министерство за проверка защо детето не ходи на училище.
 
БГ мозъците, които се връщат от чужбина, за да работят у нас, са под 10 на сто от заминаващите абитуриенти. Всяка година около 6000 наши младежи стягат куфарите, за да учат навън. Едва 405 души обаче през миналата година са поискали признаване на дипломите си. За тази статистика съобщава на вътрешна страница "Стандарт".

"Код "жълто" за водата от изворите и язовирите", отбелязва в заглавие "Труд". Необичайно сухата зима вече вещае проблеми с водоснабдяването в почти цялата страна. Липсата на сняг означава, че те няма да се напълнят догоре на пролет. Според друга статия в "24 часа" липсата на валежи става рискова и за пшеницата, и за ечемика. Има опасност от изсъхване на повърхностния слой на почвата, а тези култури са с плитка коренова система. Те не понасят както суша, така и голяма влага.

Ново министерство ще отговаря за енергетиката в България. Това е записано в специален план 16/16 за съживяването на отрасъла, анонсира на първа страница "Преса". Документът е наречен така, защото съдържа 16 мерки, с които до 2016 г. трябва да се осъществи промяната в сектора. Резки движения и структурни промени в кабинета обаче няма да се правят преди изборите за европарламент през май.

Родните хотели вече масово обезопасяват балконите си срещу падане на пияни туристи през летния сезон, отбелязва под глава "Телеграф". Това става по изискване на английски туроператори, които настояват парапетите да са с поне 10 сантиметра по-високи от стандартните. Те дори пращат на огледи на място в хотела специализирани фирми, които да проверят дали балконите са безопасни срещу политане на туристи в неадекватно състояние.

В най-големите и скъпи планински курорти в България да има зони за зимен спорт и туризъм без такси, както сега по плажовете по закон има безплатни места. За това ще настоява депутатката от БСП от Смолянска област Дора Янкова. "Обществена тайна е, че зимните курорти са за хората с доходи над средните. Друго беше, когато аз бях дете. Тогава курорт като Пампорово например бе достъпен за всички", уточнява за "Монитор" Янкова.

"Нотариусите ще регистрират автомобилите и това ще е удобство за гражданите", казва в интервю за "Сега" зам. правосъдният министър Сабрие Сапунджиева. "Ведомството ще подкрепи идеята на Нотариалната камара и нотариусите, защото това ще облекчава гражданите, които вместо да пътуват и да се редят на опашки на КАТ, ще могат да получат тази услуга в над  650 нотариални кантори. 

Министерството ще държи сметка за това да се запазят и дори да се намалят таксите, които гражданите сега плащат за тези услуги", уточнява Сапунджиева. 

Запорирани заради дългове коли се продават на нищо неподозиращи клиенти. Причина за това е дупка в законодателството, заради която нотариусите, които най-често изповядват сделките за продажба на МПС-та, нямат връзка с регистъра на КАТ. Само в него обаче се вписват запорите, които съдебен изпълнител или друг държавен орган е наложил върху автомобилите. 

За проблема алармира пред "Монитор" председателят на Съвета на нотариусите Красимир Катранджиев. Той допълни, че заради липсата на система понякога и самите собственици на  автомобилите не знаят, че върху тях е наложена възбрана.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати