26 Април 2024 г. Петък

Ще настоявам картите за градски транспорт да не поскъпват!

2014-01-05 11:17:24

Не трябва да има увеличение на картите за градски транспорт в София, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. Фандъкова очаква през февруари анализа за тарифната политика на Центъра за градска мобилност.

Тя обаче е категорична, че е важно да се спазва принципът редовните пътници да не плащат заради нередовните. „Аз лично ще настоявам картите за градски транспорт да останат със същите цени“, заяви Фандъкова и добави, че ще изчака предложението на колегите си за цената на билета.

„Очаквам още тази седмица да бъде сключен договорът за доставка на 126 нови автобуса и до края на годината голяма част от тях да бъдат вече в София. Поетапно ще бъдат включвани в движението, така че постепенно да можем поне най-старите автобуси да спрем да виждаме по улиците на София“, каза тя.

„Около 40% от автопарка всъщност ще бъде подменен и ще изглежда така, както хората очакват“,обеща столичният кмет.

По думите й трамваите се подменят с най-бавно темпо, защото те са и най-скъпи, но до края на годината се чакат 20 нови трамвая.

Фандъкова заяви, че в работата й много й помага учителската практика и времето, когато е била директор. Според столичния кмет трябва да се стимулират училищата, които работят по-добре, и които имат по-добри резултати.

Трябва обаче да се внимава, защото е важно да се мери и на старта. Едно са мотивираните ученици в езиковите гимназии, друго учениците, които са в по-други училища и усилията, които учителите трябва да полагат, така че трябва да се мери напредъкът, а не само резултатът, категорична е тя.

По отношение на раждаемостта столичният кмет заяви, че семействата трябва да се подкрепят, за да могат да се справят с тази най-важна задача в живота на човека. Това, което Столичната община прави и трябва да прави, е да осигурява места в детските градини, за да могат родителите да са по-спокойни. Затова усилията ни през последните години са насочени към непрекъснато строителство. Ние ще продължим да правим това, увери тя.
В момента се строят 13 нови детски градини.

По думите й за един кмет всеки ден е работен, защото проблемите на един град не спират в почивните дни. Фандъкова каза, че усилията на местната власт са насочени към това да се осигурят средства за строителство и ремонти с европари, без да се товарят допълнително софиянци.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати