25 Април 2024 г. Четвъртък

Волен Сидеров: Държавни пари не харча

2014-01-02 15:06:31

„За мен е важното, че държавни пари не харча, нито пък съм участвал в ограбването на българския народ. Тези, които участваха и които неимоверно забогатяха, пак остават скрити-покрити, а все аз съм лошият“. Това коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров пред в. „24 часа“ заради появилите се снимки от негово посещение в Куба, а след това и от почивките му в Европа. 

Той отново е категоричен, че пътуването до Куба не е финансирано с партийната субсидия на националистите.

„Първо, защото това е лесно доказуемо, всичко е проверимо. И второ, защото субсидията не е толкова голяма, че да я пилеем по този начин. Освен това, ако толкова разчитахме на субсидията, нямаше да сме първите, които предложиха да се премахне“, обяснява Сидеров.

По думите му пътуването на делегацията на депутати от „Атака“, оглавявана от него, до Куба е било частно посещение. 

„С наши сили и средства, и затова не сме били тъпана да го обявяваме публично. Отидохме там, за да подготвим една сериозна делегация на "Атака", която да посети Хавана, но през пролетта. В плана ни не влизаха политически срещи, защото в момента в Куба се подготвят сериозни реформи и държавното ръководство е оставило външната политика на втори план“, разяснява той.

Сидеров споделя, че за него пътуването е било силна емоция, защото дълбоко е ценял „това, което са направили тези 82-ма революционери, начело с Фидел Кастро“. 

В същото време той признава, че така се е случило, че пътуването е съвпаднало с рождения ден на Деница Гаджева, която е родена в Куба. 

„За нея това бе много силен емоционален момент да види родния си град, защото тя няма спомен от Куба. Родена е в Хавана и след няколко месеца родителите й се връщат в България“, казва лидерът на „Атака“. 

Относно снимките от плажа на плажа на Варадеро, Сидеров коментира, че не разбира от какво се страхува човекът, който ги е снимал и е разпространил фотосите.

„Все си мисля, че се бои него да не попитат с какви пари е пътувал до кубинския курорт?! Защото аз няма от какво да се притеснявам“, заявява той. 

Сидеров подозира бившата си съпруга Капка, че е разпространила снимките от Париж и Венеция. 
 
„Това са стари снимки, някои от тях излизаха преди година в един от жълтите вестници“, добавя той.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати