20 Април 2024 г. Събота

Шуми продължава да се бори за живота си

2013-12-30 16:38:54

Състоянието на Михаел Шумахер остава критично. Това заяви на специална пресконференция заместник-главният лекар на университетската болница в Гренобъл Марк Пено.

Шефът на реанимацията - професор Жан-Франсоа Пайен, добави, че Шумахер е "в състояние на изкуствена кома".

"При постъпването си тук той беше в кома и претърпя операция за намаляване на вътрешно-черепното налягане. При скенера се установи, че има множество натъртвания, мозъчно сътресение и мозъчен кръвоизлив", добави докторът.

На брифинга беше съобщено, че на Шумахер е била направена само една операция, макар че някои медии съобщиха тази сутрин, че операциите са били две.

Ударът е бил в дясната страна на главата и ако не е бил с каска, Шумахер не би оцелял, допълват медиците.

Лекарите се въздържаха от прогнози за състоянието му, като заявиха, че той се "бори за живота си" и опасността не е преминала. 

Същевременно четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел изрази подкрепата си към своя сънародник.

 

"Време е да спечелиш най-важната победа, Михаел. Можеш да го направиш. Имаш прекрасно семейство, което се нуждае от теб! Михаел за мен е специален, герой от детството ми", коментира Фетел в Twitter.

Бившият му съотборник във Ферари - бразилецът Фелипе Маса, заяви, че се моли за "своя брат".

"Михаел повече от всеки друг има силата да се измъкне от тази ситуация", написа пък друг пилот от Формула 1 - Дженсън Бътън. Своята подкрепа изразиха още Ромен Грожан, Естебан Гутиерес, Серхио Перес.

Подкрепа към Шумахер изказаха много спортисти, сред които испанският футболист Роберто Солдадо, бразилецът Кафу, нападателят на Арсенал Лукас Подолски, Жером Боатенг и др.

"Стискаме палци всичко с Михаел да завърши добре и нещата да се оправят", заяви Гари Линекер, предаде БТА.

Шумахер беше приет в болницата вчера с тежка черепно-мозъчна травма, след като падна, карайки ски във френските Алпи заедно със своя 14-годишен син. Той е ударил главата си в затрупан под снега камък. Шумахер се е движел с висока скорост.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати