26 Април 2024 г. Петък

Властта предпочете родните писти за ски

2013-12-29 12:04:39

Ските събраха първите мъже на държавата по празниците. Президентът Росен Плевнелиев и военният министър Ангел Найденов ще делят от днес една писта в Банско, съобщава "Стандарт".

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова също ще смени токчетата с алпийски обувки, защото от две години всяка зима е по родните курорти. Но все още трупа опит за най-сложните писти. Туристи от почти всички държави на Балканите атакуваха курорта за новогодишните празници.

Липсата на естествен сняг не спря наплива на гости от чужбина и страната в града под Тодорка. За Нова година местата са заети на почти 100%, което означава, че в подножието на Пирин планина ще купонясват над 15 000 души. Вече заприиждаха и най-нетърпеливите туристи. Повечето от тях са балканци - румънци, гърци, македонци и сърби. 

Кметове ще черпят с печени прасета и вино граждани, събрали се по площадите в Новогодишната нощ, включва се в темата "Телеграф". Най-щедър ще е градоначалникът на Велико Търново, който е осигурил за жителите и гостите на старата столица 10 прасенца, 200 литра бяло и червено вино, 2000 бири, 1000 баници с късмети и 500 вафли. Пелин и банички ще раздават и на площада в Каварна. В Пловдив ще звучат предимно рок и диско, за поредна година фолкът ще е тема табу. Във всички градове ще има осигурен "извънреден" градски транспорт за гражданите.

С пролетни температури ще посрещнем Нова година в цялата страна, цитира съобщение на ръководителя на метеорологичния център ТВ-МЕТ Петър Янков "24 часа". Благодарение на нахлуващ средиземноморски циклон, който в края на отиващата си седмица размрази България, живакът през деня остава твърдо над нулата чак докъм 8 януари.

Само ден след като Сергей Станишев лансира идеята да се облагат богатите с по-висок данък, ДПС изказа своето несъгласие по въпроса, коментира на първа страница "Преса". Намеренията за 15% налог на хората с доходи над 2700 лв. на месец от 2015 г. и за диференцирано облагане до края на мандата - бяха посрещнати със силен отпор от коалиционния партньор. "Тези идеи не са обсъждани с нас. Твърдо не сме съгласни", заяви пред "Преса" председателят на Бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС). Той напомни, че в програмата на кабинета "Орешарски" изрично е записано, че подоходните данъци няма да се променят.

Статистиката сочи, че всяка година между 30 и 40 медици стават жертва на нападения от агресивни пациенти. Обидите и униженията на практика са ежедневие, ето защо пазачи с пистолети ще пазят лекарите от спешното отделение в Стара Загора тази година, информира "Монитор". През 2013 година бяха приети поправки в Наказателния кодекс, които предвиждат от 5 до 15 години затвор за нанасяне на тежка телесна повреда на медици. При средна телесна повреда наказанието е от 3 до 10 години. За лека телесна повреда нападателите ги грози лишаване от свобода от 1 до 5 години. 

Вирус, който атакува гърлото и дробовете, разваля празничното настроение и пълни приемните на лекарите. Почти няма разлика между броя на пациентите с грипоподобни вирусни инфекции, които търсят лекар по празниците и пациентите от средата на месеца, констатира "24 часа". Това потвърди и доц. Атанас Мангъров от нфекциозната болница в София. "Да, "върви" вирус с упорита кашлица, но не е грип, а вирусна инфекция." Около 4-5 дни след острата фаза започвало подобрение. Освен малки деца и ученици боледуват и възрастни. Но рядко се стига до постъпване в болница. 

Пред "Труд"Спрете да търсите бързи пари и успех, вършете си работата. Бъдете по-щедри в отношенията с близките си. Любовта е дуенде, не може да се обясни!"

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати