25 Април 2024 г. Четвъртък

Голямото зло на България не е Делян Пеевски!

2013-12-20 19:41:26

Дали Делян Пеевски ще се върне в парламента или не, е негово собствено решение, но е важно да се знае, че ако ние наистина приемем, че голямото зло на България е Делян Пеевски, може би ще сбъркаме. Това заяви Антон Кутев от ръководството на БСП, след като КС окончателно реши, че Пеевски остава депутат, защото не е подал оставка, която да бъде гласуванa в НС.

Сигурен съм обаче, че нито като образование, нито като минало, нито като настояще, не е човек, който да няма сравнение в българския политически живот, каза той и поясни, че Бойко Борисов не е по-добър от Делян Пеевски и по трите показателя, а дори и като финанси.

 

Според Кутев обаче въпреки всичко протестите ще продължат още дълго време независимо кой е на власт, "докато има такива големи социални разлики”.

Той обвини Реформаторския блок, а отчасти и ГЕРБ, че в момента „моделират в голяма степен, дори и финансово, протестите”, което според него е обществена тайна.

Само че изборите ще повторят същата ситуация и няма да спрат протестите. Основното противопоставяне в това общество не е ГЕРБ-БСП, а още по-малко Реформаторите, а гражданите, настоя Кутев.

Докато бившият премиер Бойко Борисов вдигаше цените на тока, има хора, които ги свалят, докато той замразяваше заплати и пенсии, има правителства, които ги повишават, коментира още той.

Според него и днешното решение на ДКЕВР показва, че не е вярно, че цената на тока може да върви само нагоре и че заради кризата доходите трябва да бъдат замразени. Разликата е в това, че всички негативни тенденции, които Борисов изразяваше, сега могат да бъдат променени, настоя социалистът.

Кутев цитира данни на пресцентъра на БСП, според които основните теми в медиите от юли досега са свързани с намаляването на цената на тока, повишаването на пенсиите, увеличението на минималната работна заплата и на майчинството, както и новия Изборния кодекс.

Дълбоко съм убеден, че главното, което се случи през тези месеци на протести, не беше по кой тротоар са минали те и къде са седнали да си поговорят протестиращите, а социалните теми, които успяхме да вкараме в дневния ред, смята Кутев.

Той се похвали, че от днес БСП  вече има нов сайт, след като преди месеци след хакерски атаки старият беше спрян.

Когато наближава Коледа, се случват чудеса, това означава, че БСП отново си има сайт, шеговито каза левият депутат.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати