24 Април 2024 г. Сряда

С много късмет и драма с дузпи "Левски" отстрани ЦСКА и се класира за 1/4-финалите

2013-12-20 11:03:44
"Левски" отстрани ЦСКА и се класира за четвъртфиналите за Купата на България в изключително драматичен двубой, в който беше напълно надигран от съперника, но имаше късмет да запази нулевото равенство в редовното време и продълженията и да спечели със 7:6 при дузпите.

ЦСКА беше по-добрият отбор, създаде много повече положения за гол, а веднъж и главният съдия Цветан Кръстев ощети червените. Отборът на Стойчо Младенов обаче не се възползва от ситуациите си и беше наказан.

"Левски" изпитваше огромни трудности при разиграването на топката и за целия двубой създаде едва едно положение за гол в 85-ата минута. Сините обаче имаха изключително уверен Пламен Илиев на вратата, който беше главната причина за победата.

При дузпите "Левски" два пъти взимаше предимство, но го пропускаше. Все пак ново спасяване на Илиев осигури трета възможност да бъде спечелен осминафиналния сблъсък и този път Дъстли Мюлдер не сбърка, за да класира своя отбор в следващата фаза.

Двубоят започна с доста грешки в разиграването на топката и затова двата отбора разчитаха основно на центрирания пред вратата на съперника. В 4-ата минута Гари Родригес отправи опасно центриране, но Райс Мболи боксира.

Това се оказа първата и последна ситуация през първото полувреме, при която алжирският национал трябваше да се намесва решително. ЦСКА пък заложи на най-силното си оръжие - центрирания при статични положения, което се оказа правилната стратегия.

В 12-ата минута червените организираха първата си много добра атака, при която два пъти бяхa много близо до гол. Ивайло Чочев получи пред наказателното поле и отправи силен удар с левия крак, който вратарят Пламен Илиев изби над гредата.

При последвалия ъглов удар Венцислав Василев направи непростим пропуск, след като оставен сам във вратаркото поле стреля с глава над вратата. Минута по-късно Марсиньо имаше претенции за дузпа, но главният съдия Цветан Кръстев не се подведе. 

Това положение вдъхна увереност на играчите в червени екипи, които започнаха да владеят малко по-добре топката. Те продължиха да бъдат доста по-опасният отбор и в 25-ата минута отново бяха много близо до гол.

Мартин Петров центрира отлично от свободен удар, топката тупна и прехвърли защитата, но на метър от голлинията Джаксън Менди не уцели добре с глава и Илиев изби в ъглов удар.

При последвалото центриране отново играч на ЦСКА стигна първи до топката, но защитата в синьо се справи с краткото разбъркване. В 32-ата минута червените разиграха добре около наказателното поле и Неманя Милисавлевич получи възможност да стреля с левия крак, но беше блокиран.

Последва ъглов удар, при който Марсиньо центрира към Джаксън Менди. Централният защитник стреля с глава, но късметът отново беше със сините, след като топката се отклони леко в Даниел Димов, срещна страничната греда и излезе в нов корнер.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати