Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Април 4
Начало arrow Политика arrow Нямало лична битка Кунева-Нейнски

Нямало лична битка Кунева-Нейнски

  Print E-mail
2013-12-19 13:18:01
източник: dnes.bg

Претенции от страна на "Синьо единство" за реденото на листите за престоящите избори за евродепутати са били основна причина партията да се раздели с Реформаторския блок. 

„Станало е ясно, че са поставени претенции за евролистите, които Реформаторският блок не е искал да изпълни“, заяви Мартин Димитров, който вчера заедно с председателя на сдружение Национален съюз "Единство" се отцепи от партията и подписа споразумение за сътрудничество с ДСБ, което им дава възможност да участват в гражданската квота на Реформаторския блок. 

„Заради такова нещо не е честно да се постъпи по този начин спрямо измъчения десен избирател“, коментира той пред TV7. 

Според Димитров обаче листите не са подредени и на този етап не може да се говори за персонална битка между лидера на Движение България на гражданите Меглена Кунева и Надежда Нейнски от „Синьо единство“, която е сред хората, водили преговорите.

Мартин Димитров обясни, че всъщност сега ситуацията е същата като през март, когато не беше подписано споразумение и нямаше синя коалиция на изборите.

Той обясни, че в момента се водят тежки преговори, за да се сформира една широка дясна коалиция, която е нужна на сините избиратели в България.
 
Може би целенасочено се търси в момента тежък удар върху Реформаторския блок, предположи Димитров, изхождайки от опита си в миналото.

Има много важни външни фактори, които искат да го няма Реформаторския блок, посочи още той и изрази тезата, че ако сините бяха в парламента, България в момента нямаше да е същата. 

Според него Реформаторският блок е алтернатива и на ГЕРБ и то за избирателите, които няма за кого да гласуват. 
 
Два теста за съвместимост са били проведени в Реформаторския блок –  за общите мерки в областта на икономиката и тези в областта на правосъдието. С това Димитров обясни влизането на сините в коалиция с движението на Меглена Кунева.
 
"Фактът, че имаме общи мерки и общи политики, означава, че тези партии могат да работят заедно", смята екслидерът на сините.
 
Рейтингът на блока ще расте, докато рейтингът на съставляващите го партии няма да расте, прогнозира още Димитров. Той е убеден, че пътят на десните минава през обединението и ситуацията е такава, че те нямат политическо бъдеще разединени.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?