Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Април 8
Начало arrow Политика arrow Мартин Димитров напусна "Синьо единство"

Мартин Димитров напусна "Синьо единство"

  Print E-mail
2013-12-18 19:27:41
източник: dnevnik.bg

Мартин Димитров и Петър Славов са подали молби за напускане на "Синьо единство", потвърди пред "Дневник" председателят на партията Христо Панчугов.

След като "Синьо единство" не подкрепи в понеделник споразумението за Реформаторския блок, което останалите пет партии в блока се очаква да подпишат в четвъртък, днес Димитров и Славов подписаха споразумение за сътрудничество с ДСБ от името на национален съюз "Единство". С документа ДСБ се задължава да осигури "гражданска квота" за съюза.

Петър Славов е председател на неправителствената организация "Национален съюз "Единство", а Мартин Димитров - негов основател в края на 2012 г. заедно с Надежда Нейнски и тогавашните депутати от СДС Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Преди предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. те регистрираха и партията "Синьо единство", която след неуспешни преговори за коалиция с ДСБ не регистрира кандидатски листи.

Молби за напускане на "Синьо единство" са подали още Гергана Николова и Александра Боджова. Двете са в ръководството и на партията, и на съюза и са подкрепили Петър Славов за споразумението.

По-рано днес Славов каза, че е поискал оставката на екипа, ръководил преговорите на "Синьо единство" за коалиционното споразумение на Реформаторския блок - Христо Панчугов, Маргарита Бойчева и Димитър Иванов. Причината била, че те за втори път провалят коалиционни преговори, след като преди предсрочния вот през май не са успели да се споразумеят с ДСБ.

Славов каза, че освен от Николова и Боджова е получил подкрепа и от Емил Йорданов, също заместник-председател на партията. Панчугов отрече информацията и обясни, че Йорданов не е подал молба за напускане.

Решението на Мартин Димитров да се отдели от партията, но да остане в Реформаторския блок, Ваньо Шарков коментира като "лично" и посочи, че не е виждал Димитров да участва в преговорите за блока. Христо Панчугов заяви, че е разочарован и смята, че той се ръководи от личен интерес. Според Панчугов днешното споразумение е нелегитимно, тъй като ръководството на съюз "Единство", на което той също е член, въобще не е било уведомено.

Пред "Дневник" Мартин Димитров заяви, че става дума не за личен интерес, а за обединението на десните партии.

В събота ще се събере националното представителство на "Синьо единство", за да обсъди споразумението за Реформаторския блок, което другите пет партии в блока се очаква да подпишат в четвъртък. "Вратата на блока е отворена за всички, които споделят принципите му", каза на пресконференция днес председателят на ДСБ Радан Кънев.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?