24 Април 2024 г. Сряда

Шефката на ОП "Околна среда" подаде оставка

2013-12-17 16:58:51

Шефката на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова е депозирала оставка в деловодството на екоминистерството, съобщиха за Investor.bg от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това е станало вчера следобед.

Все още няма решение на министър Искра Михайлова по въпроса.

Няколко часа по-късно е сформиран дисциплинарен съвет към МОСВ, който ще анализира работата на Крумова, съобщават още от екоминистерството.

Това е станало по инициатива на зам.-министър Дин Онбаши, който отговаря за оперативната програма, с резолюция от Искра Михайлова.

От екоминистерството обясняват, че срещу Малина Крумова, която е директор на дирекция "Кохезионна политика за околна среда”, имало сигнали за проблеми с програмата, включително от неправителствени организации и общини. Дисциплинарният съвет днес вече се е събрал, за да провери работата й.

 

На въпрос какви мотиви е посочила Малина Крумова в писмото си, от екоминистерството отказаха да го цитират, но твърдят, че в документа тя давала квалификации за работата на ЕК, което не било добре за престижа на България.

От МОСВ цитираха единствено фразата „ЕК обича да се възползва от слаби държави членки”.

Вчера министърът на околната среда и водите Искра Михайлова критикува индиректно работата на Крумова, като съобщи, че бонуси на стойност 1,5 млн. лв. са изплатени през 2011 г. на 130 чиновници, които управляват оперативната програма.

Изплащането на тези средства не е одобрено от Националния фонд, който верифицира разходите по оперативните програми и затова средствата остават ангажимент на МОСВ. Правилата за изплащането на бонусите били определени едва през 2012 г.

Припомняме, че заради системни грешки парите по оперативна програма "Околна среда" са блокирани и това ще е така поне до март следващата година. Междувременно проектите, по които се работи, временно ще бъдат разплащани с пари от държавния бюджет.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати