24 Април 2024 г. Сряда

Реформаторите отписват бъдеще с ГЕРБ; Удрят монополите след Нова година

2013-12-09 08:23:35

Реформаторите.

„Монитор":

Реформаторите отписват бъдеще с ГЕРБ

ГЕРБ е партия, която не се вписва в управленския хоризонт на Реформаторския блок и трудно бихме работили заедно за промяна. Това обяви вчера Гроздан Караджов от обединението след първата среща на областните координатори на всички 6 партии в блока. На двудневния форум активистите на ДСБ, СДС, ДБГ, НПСД, „Синьо единство" и БЗНС бистриха бъдещите си стъпки за скрепяване на съюза помежду си. Позицията към партията на Бойко Борисов била изказана на самата среща от няколко реформатори и била посрещната с бурни аплодисменти от членовете на формациите, разказа лидерът на ДСБ Радан Кънев. Сред най-отявлените противници на колаборация с ГЕРБ бил бившият икономически министър в кабинета „Борисов" Трайчо Трайков, който впоследствие се присламчи към дясното обединение.

 


Мерки.

"Дума":

Удрят монополите след Нова година

БСП и ДПС ще представят в НС цялостен пакет от антимонополни закони още в началото на 2014 г., съобщи лидерът на социалистите Сергей Станишев. Промените засягат начина на функциониране на банките и финансовите институции, както и енергийния сектор, защото правата на потребителите трябва да бъдат защитени, уточни той. Станишев изрази увереност, че хората и икономиката вече усещат ефектите от новата политика на кабинета, насочена към възраждане на производството, на икономическия растеж и към създаване на нови работни места. По думите му, държавата вече е предсказуема, след като през последните четири години тя е била сред най-неизрядните платци, а бизнесът е бил рекетиран. 
Станишев припомни, че в бюджета за догодина са заложени 500 млн. лв., които ще бъдат насочени директно за регионални инвестиции за инфраструктурни проекти и нови работни места, които да покажат на цяла България нова, различна политика за сближаване на регионите.

 

Разследване.

„24 Часа":

Правят втора експертиза за смъртта на дядо Кирил

Варненската прокуратура е поискала втора съдебномедицинска експертиза за смъртта на дядо Кирил.
Според окръжния прокурор Владимир Чавдаров тя ще бъде изготвена до дни и едва след това разследването ще може да бъде приключено. Целта на новата, тройна експертиза е да се изясни имал ли е митрополитът заболявания, чиито внезапни симптоми да са довели до неговото удавяне.
Съдебни лекари обясниха, че експертизата ще бъде направена по документи - за заболяванията, прегледите и изследванията на дядо Кирил приживе. Тялото му, което бе открито на 9 юли, няма да бъде ексхумирано.

 

„Помак".

„Стандарт":

Едва събраха 50 за партия "Помак"

Нова партия се роди в неделя в Пловдив. Основите на организацията, която нарече себе си "Помак", бяха положени в града под тепетата, тъй като местоположението било удобно за всички хора, които се включиха в учредяването. Общо 50 бяха делегатите, които пристигнаха от Смолян, Гоце Делчев, Варна, Златоград, Велинград и Тетевен, където имало голяма помашка общност. Учредителите от Варна пък не бяха помаци, а нарекоха себе си "власи рудари". По думите на Димитър Маринов, водач на морската група, това бил най-старият румънски етнос. "Партията не е помашка, макар самият аз да съм помак", обяви инициаторът за създаването на новата политическа формация Ефрем Моллов. По думите му "Помак" няма да е нито лява, нито дясна партия, а ще се изгради върху изцяло нов политически модел. Той ще се избистри през следващите три месеца, в рамките на които ще бъде насрочен и конгрес на новата партия. "Преходът в България ще свърши, когато ние вземем властта", обяви от трибуната в Новотел "Пловдив" Моллов.


Кражби.

„Труд":

ЧЕЗ погва крадците на ток

Служители на ЧЕЗ и МВР проведоха съвместни проверки на битови и стопански клиенти по разкриването на кражби на електроенергия в различни населени места в Западна България, съобщиха от пресцентъра на компанията. 
Специалистите от „ЧЕЗ Разпределение България" АД провериха трафопостове, електромери, часовникови превключватели и други възможности за свързване към разпределителната мрежа. Проверките ще продължат и през следващите седмици.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати