26 Април 2024 г. Петък

Коледа без сняг, но студена

2013-12-08 10:00:25

Коледата идва без сняг, но за сметка на това студена - с  хапещи минусови температури. Тази прогнози дава за "Труд" Петър Янков, дежурен синоптик в TV MET

Недобрите новини не стигат  дотук. Завихрилите се вчера силни ветрове ще продължат да властват над страната ни още два дни. Те се дължат на силно изразени циклони, създали се над Скандинавието, Прибалтика и Северно море. България попада в периферията им, но въпреки това действието им е силно, уточнява под глава изданието.

Температурите постепенно ще падат, като най-студено ще бъде в четвъртък, допълва "24 часа". Тогава максималните ще са около нулата, а минималните ще ударят минус 10 градуса.

Чака ни снежна Коледа. Ще вали и в края на месеца, тогава и времето ще е относително по-меко. Тази прогноза за времето дава в интервю за "Монитор" Красимир Стоев, синоптик в НИМХ - БАН. 
По думите му декември ще бъде със средномесечни температури  около и под нормата. Нормата за Северна България и високите полета е около нула градуса, в Тракийската низина - 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните райони - Петрич и Сандански - около 4 градуса.

В планините температурите ще са минусови. "Тази година очаквам валежите и от сняг, и от дъжд, да са по-малко За съжаление засега има промяна в предварителните ми очаквания, просто атмосферната циркулация претърпя промени, не мога да съм  категоричен кога ще натрупа дебела покривка. Още в събота застудяването обхвана цялата страна, тъй като премина добре изразен студен атмосферен фронт, самото нахлуване на студената  въздушна маса понижи температурите до минус 8, минус 10 градуса, преваля съвсем слаб сняг, но не се образува снежна покривка", посочва Стоев.

Според челото на "Телеграф" богатите ще се глезят тази година на Коледа с пържоли за 300 лв от японска крава. 
Екзотичното месо, което всъщност идва от Австралия, се предлага в наша известна верига хипермаркети. Средностатистическият българин ще плати към 90 лв. за коледната си трапеза, докато  тузарите ще трябва да извадят към 900 лв. за глезотии като екзотично месо, черен хайвер, труфели и скъпо шампанско.

"С куверт от 75 лв. Властта в Пампорово за Нова година", съобщава в заглавие "Монитор". Предколедното парти за децата на  депутатите и парламентарните ще бъде на 16 декември в зала "Света София" на Партийния дом. Задължителна част от програмата ще бъде раздаването на подаръци.

След актуализацията на бюджета за 2013 г. нов финансов проблем изниква пред управляващите, коментира под глава "Преса". Те няма да успеят да съберат планираните данъчни приходи в хазната. Мираж остава единият милиард от спиране на контрабандата, обещан от БСП по време на изборите.

Според сметките на финансовото министерство в хазната до края на годината ще постъпят 300 млн. лв. по-малко от данъци, акцизи и мита.

Европейската сметна палата започва одит в българската Агенция по заетостта как са усвоявани европейските средства за борба с безработицата, анонсира "24 часа". Одиторите ще влязат в агенцията веднага след 1 януари 2014 г. и ще проверяват дали има нарушения в проектите на агенцията, които са финансирани по  Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Двойният убиец Илиян Тодоров се е покрил и близки на жертвите му прогнозират, че подобно на Братя Галеви ще избяга и няма да лежи в затвора, след като в сряда Върховният административен съд потвърди доживотната му присъда, алармира на първа страница "24 часа". Никой не е виждал от месеци в родния му град Перник 27 годишния мъж, който наръга смъртоносно две момчета и рани трето през 2009 г пред столичната дискотека  "Соло". Той има забрана да напуска страната, но никой не може да му попречи да стори това през Гърция и Румъния.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати