29 Март 2024 г. Петък

Сем. Тодорови, ет... ап... не свети 3-та нощ

2010-08-28 19:11:47

При специализирана полицейска операция е задържана “ударна бригада”, извършвала домови кражби, съобщиха от МВР. Организираната престъпна група действала на територията на София, Пловдив, Пазарджик и Перник.

Групата си водела картотека на набелязани жилища, като информацията била от типа „сем. Тодорови, ет.... ап... не свети 3-та нощ”.

Специализирана полицейска операция е проведена тази сутрин от служители на ГД “Криминална полиция”, СДВР и ОДМВР-Пловдив.

В хода на операцията криминалистите попаднали в следите на тримата крадци. От разстояние полицейските служители наблюдавали действията на В.М. (44 г.), К.М. (23 г.) и М.Б. (28 г.).

Последователно те влязли в четири апартамента в столичните квартали “Красна поляна” и “Красно село”. От жилищата обирджиите си тръгвали със златни накити, аудио и видео техника, преносими компютри и други ценни вещи.

Малко след 2.30 часа през изминалата нощ крадците влязли в апартамент, но побягнали след като собственикът на жилището се прибрал изненадващо.

Въпреки това тримата продължили да обикалят различни столични адреси, а полицаите ги следвали. Късметът им изневерил и на следващия адрес, където не успели да отворят ключалката на апартамента.

Около 4.00 часа сутринта, минути след като извършили петият си успешен удар за нощта в квартал “Толстой”, те били атакувани от полицейските служители.

След като видели униформените, тримата се качили в чакащото ги БМВ и побягнали от мястото на последното си престъпление. Близо 30 минути криминалистите са преследвали обирджиите из столичните улици.

Около 4.30 часа групата е задържана. При претърсване на автомобила са открити всички задигнати през нощта вещи и скъпоценности.

Групата използвала и друг автомобил като склад. В него се съхранявали средства за проникване в жилища – връзки с ключове, шперцове, “мечи лапи”, устройства за заглушаване на алармени системи и др.

Отделно в един от крадците криминалистите намерили списъци с наблюдавани адреси. В тях групата си водела своеобразна картотека на различни домове.

Информацията в списъците била непрекъснато обновявана от типа - “сем. Тодорови, ет... ап... не свети 3-та нощ”, “сем. Коцеви – алуминиева дограма – лесно”.

“Ударната бригада” съществувала в този си състав от 4 месеца и действала на територията на София, Пловдив, Пазарджик и Перник.

Освен че извършвали домови кражби, тримата се специализирали и в пласирането на задигнатото.

Задържаните са познати на полицията и имат богато криминално минало.

Предстои да бъде извършен оглед на откритите скъпоценности и връщането им на собствениците. По случая е образувано досъдебно производство.

Случаят се наблюдава от Софийска районна прокуратура. Работата по документиране и разкриване на престъпната дейност на групата продължава.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати