29 Март 2024 г. Петък

Марков под клетва: Пари не съм взимал, за да се махна от ГЕРБ

2013-12-04 10:16:12

Напусналият депутат на ГЕРБ Георги Марков се закле, че никой не му е предлагал пари, за да напусне най-голямата парламентарна група в 42-рото Народно събрание.

Според някои слухове, плъзнали още вчера и раздухани от лидера на РЗС Яне Янев, Марков е взел между 200 и 500 хиляди лева, за да предприеме това свое действие.

"Не искам да говоря за "памперсите", които правят тези коментари. Не искам да падам на тяхното ниво. Разбира се, заклевам се, че не съм взимал пари. В каквото кажете мога да се закълна", категоричен бе той в ефира на Нова тв.

Георги Марков се възмути от факта, че като народен избраник е бил проверяван от прокуратурата по сделката за Свищовската автогара.

Оказва се, че от 2004 г. срещу него тече производство за данъчен кредит и източване на ДДС, а дни преди той да напусне ПГ-то на ГЕРБ проверката е била прекратена.

 

"Обяснете ми как мога да бъда народен представител и да бъдат провеждани такива проверки срещу мен? Нямат право, прокуратурата ме разследва въпреки имунитета ми", настоя той.

"Сделката е в миналото, платени са данъците, явно искат по този начин да ме контролират, да ми сложат нашийник", заключи той темата и отказа да назове хората, които искат да го контролират.

Връщайки се отново на мотивите за напускането си, Георги Марков за пореден път обяви, че депутатите в ГЕРБ нямат никакви възможности за самостоятелност, защото конците в парламентарната група дърпали хората, седящи на първите банки.

"Той (депутатът – бел. ред.) влиза, регистрира се и по заповед на хората отпред гласува по определен начин", каза той. Независимият вече избраник обяви, че в парламента ще гласува по съвест, както правел и досега.

"Г-н Сидеров да не се притеснява – ще е необходим. Аз не напускам партия ГЕРБ, само парламентарната група. Ако ГЕРБ не се регистрира, и аз няма да се регистрирам, за да се получи кворум", завърши Марков.

На свой ред бившата шефка на парламента Цецка Цачева бе категорична, че напускането на Георги Марков няма да се случи и с други представители на партията.

"Дано Георги Марков има успех като независим народен представител, да разгърне потенциала си и да работи в интерес на хората, които са го избрали, макар и с листата на ГЕРБ. Г-н Марков няма да напуска редиците на партията, а ако говорим за "люспи", трябва да погледнем ДПС, където изключиха Христо Бисеров", добави тя.

Цачева отказа да разсъждава в посока сделка, сключена с Марков от една или друга политическа сили за подкрепа в парламента.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати