26 Април 2024 г. Петък

Арестуваха банда крадци, автори на поне два обира

2013-12-01 12:20:30
Полицаи от ОД МВР - София разкриха банда крадци,  съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На 24-годишен мъж от Етрополе е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа, повдигнати са му обвинения за две престъпления.

До арестите се стигнало, след като на 20 ноември, около 21.50 часа, помощ от полицията потърсила 41-годишна жена от свогенското село Томпсън, след като двете с дъщеря й били ограбени в дома им. 

При огледа на местопроизшествието полицейските служители са изяснили, че минути по-рано след изненадващо спиране на тока в къщата нахлули двама маскирани.

Единият от тях запушил устата на 18- годишната девойка, а другият заплашил с нож майката, принуждавайки я да каже къде са бижутата й. След като взели златни накити с общо тегло около 42 грама, сумата от 2 050 лева и личната и дебитната карта на майката, след което двамата са избягали. 

По случая било образувано досъдебно производство. 

След едноседмични издирвателни действия органите на реда са разкрили, че престъплението е извършено от четирима криминално проявени мъже. 

За срок до 24 часа били задържани 34-годишният с инициали Г.И. и 24-годишният с инициали И.И. от Своге и 24-годишният с инициали Х.Ц. от Етрополе. 

Продължава издирването на техния съучастник – 23-годишен жител на Етрополе, който към момента се укрива от органите на реда.

В хода на разследването полицейските служители разкрили, че двамата етрополци са автори и на втори подобен грабеж, извършен на 20 октомври в правешкото село Джурово. 
Час след полунощ, отново маскирани, те проникнали през прозореца в къщата на 75-годишен пенсионер. 

След като привели възрастния човек и 65-годишната му съпруга в безпомощно състояние, те отнели метална каса с около 40 грама златни накити, документи, два телевизора, два мобилни телефона и близо 2000 лева. 

Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети от заложна къща в Своге. По този случай също било образувано досъдебно производство в РУП - Правец и уведомена районната прокуратура в Ботевград.

След изтичане на 24-часовата мярка за задържане, с постановление на прокурор от Софийската окръжна прокуратура, на Х.Ц. - който е регистриран неведнъж за кражби и грабежи – е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. 

Повдигнати са му обвинения и за двата грабежа.
Работата по разкриването и документирането на цялостната престъпна дейност на четиримата продължава.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати