24 Април 2024 г. Сряда

Сняг скова България, движението на места – с вериги

2013-11-27 10:18:30

Сняг вали на много места в страната, като основните пътища са проходими при зимни условия, информират от МВР. Пътните настилки са мокри, на места и частично заледени. 

Поради мъгла и обилен снеговалеж е намалена  видимостта до 100 м на прохода "Петрохан". Отново там всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги.

За два часа – от 9.30 до 11.30 часа, се спира движението на ТИР-ове в прохода "Витиня". Пътищата в Софийска област остават проходими при зимни условия, съобщиха от Областния щаб за координация при зимни условия . Затворен е единствено прохода „ Арабаконак”. Алтернативен път за движение остава път 1001 през село Горно Камарци – проход „Витиня”.

Пътищата в Кюстендилско също са проходими при зимни условия, съобщават от Областното пътно управление. Почиства се и в района на двете ГКПП-Гюешево и Олтоманци. Най-голяма е снежната покривка в Осоговската планина, която достига 10-15 см. 

Възстановено е движението на товарните автомобили на магистрала "Люлин". Ограничението беше въведено заради снегопочистване, информира АПИ.

Обилен сняг вали на територията на цялата област Пазарджик, като пътищата в региона са проходими при зимни условия. Снегопочистване се осъществява в Родопската част на региона, където на места снежната покривка е над 10 см. 

Поради обилен снеговалеж временно е ограничено  движението на товарни моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета по път II-84 Велинград - Юндола - Аврамови колиби, път III - 842 Белово - Юндола и път III -843 Велинград – Сърница. 

Леките моторни превозни средства да се движат задължително с вериги на прохода Рожен, информират още от АПИ. Поради снеговалеж, моторните превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Пампорово".  

Заради обилен снеговалеж е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак - Доспат, път III-197 Гоце Делчев - Доспат - Борино - Тешел, път III-866 Девин - Михалково и проход Печинско.

Всички основни пътища в област Русе са проходими при зимни условия, съобщи изпълняващият длъжността директор на Областното пътното управление Пламен Петков. Наложило се е пътят Русе-Бяла да бъде затворен за около час и половина тази нощ поради големите снегонавявания и паднали дървета в района на село Волово. 

Имало е и заседнали тежкотоварни камиони и автомобили, които не са се съобразили с лошата метеорологична обстановка. 

Преспи са се образували и в отделни участъци от пътя Русе-Разград и между селата Обретеник и Ценово. Общо 69 снегопочистващи машини са работили през цялата нощ и в момента продължават да почистват пътищата, тъй като на места има снегонавявания.

В Разградско снеговалежът е спрял тази сутрин, но духа силен североизточен вятър, който образува преспи. Навявания има в участъка между селата Осенец и Езерче, по пътя след Каменар в посока към Шумен, в района на ж.п.прелеза до Ясеновец, както и в районите на селата Киченица и Раковски.

В момента 11 машини на пътноподдържащата фирма обработват и почистват пътищата, като през нощта по пътищата в региона са работили 33 машини. Снежната покривка в областта е между 8 и 10 сантиметра.

Няма затворени пътни участъци, както и въведени забрани за движение. През нощта екипи на пътноподдържащата фирма са помогнали на няколко заседнали автомобили, информират още от Областното пътно управление.

Пътищата в област Търговище са проходими при зимни условия, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Няма затворени пътни участъци, като в прохода "Боаза" на главния път София-Варна има
повишена опасност от падащи камъни.

Пътните настилки в областта са заснежени. През нощта 54 машини са обработвали платната. Движението в цялата област се осъществява нормално при зимни условия.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати