28 Март 2024 г. Четвъртък

Идеята за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" била на Доган

2013-11-26 11:25:45

Ахмед Доган не иска да си спомня атентата и това е разбираемо, неговото състояние е напълно нормално след изживения шок да види човек с насочен пистолет срещу себе си. Това каза зам.-председателят на ДПС Камен Костадинов пред Нова тв по повод информацията, че почетният лидер на ДПС е в депресия и вече е заличен като основен свидетел по делото срещу нападателя си Октай Енимехмедов.

Костадинов обясни, че Доган е в депресия по отношение само на тази тема и определи поведението му като напълно разбираемо, че не иска да се среща в съда с Октай.

Той припомни, че преди два месеца Доган е заявил, че ще оттегли обвинението си срещу Енимехмедов.

 

Според Костадинов нападението не е индивидуален акт. Той е убеден, че зад покушението има поръчител и е работа на съда да го разкрият.

"Предлагам всички коментари да бъдат, след като приключи делото. Няма да бъде коректно, но се надявам в края на съдебния процес истината да излезе наяве", уточни Костадинов.

Идеята за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” е на Ахмед Доган, каза още зам.-председателят на ДПС.

"Винаги сме твърдели, че „Белене” има спорна икономическа ефективност, но 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” е ефективен проект, върху който трябва да се работи. Първи за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” заговори Ахмед Доган преди 3-4 години", коментира той.

Относно скандала, разразил се около преводите на суми по банков път от сметка на вече бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров, той обяви, че няма никаква информация извън публично оповестената.

Костадинов изрази надежда, че досъдебното производство ще даде по-ясен отговор за сметката на Бисеров и посочи, че сега тя се проверява щателно.

На въпрос за връзка с "ислямски капитали“ при случая "Бисеров", той смята, че тази версия е абсолютно налудничава.

"Всякакви коментари в конкретна насока може да ни вкарат в ситуация да бъдем смешни след това. Нека оставим нещата в ръцете на компетентните органи", допълни той.

Зам.-председателят на ДПС е уверен, че няма други членове от ДПС, които да се страхуват от съдбата на Бисеров.

"Боравенето с финансови средства е нещо лично, обикновено хората не обяснява дори и на най-близките си какви средства имат, откъде са ги придобили, какъв бизнес имат", мотивира се Костадинов.

По отношение на зависимостта на правителството от подкрепата на "Атака" той обясни, че националистите не са партньор на кабинета "Пламен Орешарски".

"Ние трябва да бъдем максимално дисциплинирани, защото сме 120 и си ходим на работа, дали ще бъдем повече не решаваме ние – понякога има от "Атака", друг път от ГЕРБ", оправда се Костадинов.

Запитан дали общият враг ГЕРБ сплотява ДПС и "Атака", Костадинов заяви, че базисните ценности и поведението на ДПС като партия не се е променило през последните 20 години.

Той смята, че в партията му изобщо не стои въпросът за предсрочни избори.

"Правителството, според нашата оценка, работи доста ефикасно и ефективно. Да, то работи в тежки условия. Не е приятно десетки хора, които са на улицата, да ти подвикват зад гърба", коментира депутатът от ДПС.

Запитан каква ще е позицията на ДПС за намаляване на държавната субсидия на партиите – с 20% за парламентарно представените и с около 50 на сто за партиите извън парламента, Костадинов заяви, че такава дискусия трабва да има.

Според него не е приятно хората да следват депутатите по улиците и да ги освиркват, но въпреки това протестите вкарвали политиците в добра кондиция.

Камен Костадинов определи като грешка начина, по който бе направена процедурата за избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Той е убеден, че реалният образ на Пеевски не съвпада с този, изграден му в обществото.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати