28 Март 2024 г. Четвъртък

Епископ Борис със семейство и луксозен живот

2013-11-24 12:02:33

Спорният кандидат за овдовялата митрополия във Варна епископ Борис има тайно семейство, води луксозен живот и кара 3-4 нови автомобила, обяви пред bTV един от най-яростните му противници протойерей Василий Шаган, свещеник от Варна.

Самият епископ Борис извини липсата си в студиото на "Тази сутрин" със здравословни проблеми и високо кръвно, причинени от "преживяното напрежение от изборните баталий" и не зае позиция по отправените обвинения.

 

Вчера Светият Синод касира избора за варненски митрополит и насрочинов за декември. Това стана след жалба на епархийски избиратели и протести на духовници и миряни след събора в морската ни столица от 17 ноември.

На него бяха излъчени двама претенденти за престола. Агатоникийският епископ Борис - игумен на Бачковския манастир и Проватският епископ Игнатий, викарий на Сливенския митополит.

Веднага след това в Светия синод постъпиха жалби, че е плащано по 30 хиляди лева на епархийски съветник, за да може епископ Борис да бъде избран за митрополит.

Снощи обаче клирът реши, че листата с епископите кандидати за Епархийският събор остава същата. Новият избор във Варна ще бъде на 15 декември, а на 22-ри в София ще се проведе каноничен избор.

Според протойерей Шаган касирането на вота е едно добро начало. По думите му слуховете за купуване на гласове за вота във Варна са изключително сериозни, допусна обаче и възможността да са просто клевети.

Самият той изреди част от слуховете за дядо Борис - бил неблагочестив, скандален, злоупотребявал материално, дори имал тайно семейство.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати