Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Април 17
Начало arrow България arrow Епископ Борис със семейство и луксозен живот

Епископ Борис със семейство и луксозен живот

  Print E-mail
2013-11-24 12:02:33
източник: dnes.bg

Спорният кандидат за овдовялата митрополия във Варна епископ Борис има тайно семейство, води луксозен живот и кара 3-4 нови автомобила, обяви пред bTV един от най-яростните му противници протойерей Василий Шаган, свещеник от Варна.

Самият епископ Борис извини липсата си в студиото на "Тази сутрин" със здравословни проблеми и високо кръвно, причинени от "преживяното напрежение от изборните баталий" и не зае позиция по отправените обвинения.

 

Вчера Светият Синод касира избора за варненски митрополит и насрочинов за декември. Това стана след жалба на епархийски избиратели и протести на духовници и миряни след събора в морската ни столица от 17 ноември.

На него бяха излъчени двама претенденти за престола. Агатоникийският епископ Борис - игумен на Бачковския манастир и Проватският епископ Игнатий, викарий на Сливенския митополит.

Веднага след това в Светия синод постъпиха жалби, че е плащано по 30 хиляди лева на епархийски съветник, за да може епископ Борис да бъде избран за митрополит.

Снощи обаче клирът реши, че листата с епископите кандидати за Епархийският събор остава същата. Новият избор във Варна ще бъде на 15 декември, а на 22-ри в София ще се проведе каноничен избор.

Според протойерей Шаган касирането на вота е едно добро начало. По думите му слуховете за купуване на гласове за вота във Варна са изключително сериозни, допусна обаче и възможността да са просто клевети.

Самият той изреди част от слуховете за дядо Борис - бил неблагочестив, скандален, злоупотребявал материално, дори имал тайно семейство.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?